Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

The Journey - klímainnovációs nyári egyetem (angol nyelvű, nemzetközi program)

 The Journey - klímainnovációs nyári egyetem (angol nyelvű, nemzetközi program)

A Journey Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyetemi programja, ahol minden évben közel 300 diáknak nyílik lehetősége arra, hogy a kurzus alatt a klímainnováció területén tudást és tapasztalatot szerezzen a klímakutatás és vállalkozásfejlesztés legjobb szakembereitől - mindezt különböző európai helyszínen nemzetközi, inspiráló környezetben. 
A Journey célja, hogy felhívja a figyelmet a klímavédelemhez kapcsolódó üzleti lehetőségekre, és elősegítse a klímainnovációs ötletek valós üzleti tervekké válását.

5 hetes Journey - csak EU diákok számára
(Július 2. - Augusztus 5., illetve Július 30.- Szeptember 2.)

Az egyedülálló, innovatív program első két hetében a diákok elmélyülnek a klímaváltozással összefüggő aktuális kutatásokban, fejlesztésekben, majd 4-5 fős csoportokban kiválasztanak egy klímainnovációs ötletet.

A második két hét folyamán a csoportok aktív munkával és coachok valamint szakértők folyamatos segítsége mellett üzleti tervet építenek az ötlet köré, amelyet az ötödik héten, a többi csapattal versenyezve prezentálnak szakértő zsűri előtt. A korábbi évek tapasztalatairól a Journey blog(link is external)on olvashatsz.

3 hetes Journey - EU és nemzetközi diákok számára
(Július 1. - Július 22.)

A 3 hetes programot megelőzően a résztvevők egy kötelező online kurzuson vesznek részt.

Az első heten a diákok elmélyülnek a klímaváltozással összefüggő aktuális kutatásokban, fejlesztésekben, majd 4-5 fős csoportokban kiválasztanak egy klímainnovációs ötletet.

A második hét folyamán a csoportok aktív munkával és coachok valamint szakértők folyamatos segítsége mellett üzleti tervet építenek az ötlet köré, amelyet a harmadik héten, a többi csapattal versenyezve prezentálnak szakértő zsűri előtt.

Ki jelentkezhet?

A nyári egyetemre kiváló tanulmányi eredménnyel és magas szintű angol nyelvtudással rendelkező MSc, PhD hallgatók, és frissen végzett diplomások, fiatal szakemberek  jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről.

Költségek

A programon való részvétel ingyenes.
A diákoknak saját pénzből kell fedezniük az utat a Journey első helyszínére, illetve a végső hazautat. A második és a harmadik helyszínre a Climate-KIC fedezi az utazási költségeket, és a szállásköltséget az egész program alatt. A program alatt biztosítunk minden nap reggelit, hétköznapokon ebédet, illetve heti egy-két alkalommal vacsorát. A többi étkezést saját maguknak kell a résztvevőknek megoldaniuk. 

Jelentkezés 

A jelentkezési határidő 2017 február 15. 

További részletek ITT