Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Véradást rendeztek a Campuson - videóval

Az Országos Felsőoktatási Véradó Versenyhez csatlakozva véradást szerveztek a Neumann János Egyetem Campusán. Az életmentő segítségnyújtásra nagy számban jelentkeztek a hallgatók.

„Az a helyzet, hogy a döntéseddel életet mentesz! Köszi Cimbora.„ - Ezzel a felirattal találkoztak ma azok az egyetemisták, akik vért adtak a Campus épületében.

-A Neptun felületén tudtam meg, hogy lesz véradás. Segíteni fontos, érdemes és így legalább életet is tudunk menteni - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szabó Dénes egyetemi hallgató.

Reggel 9 óra után nem sokkal már több tucat diák regisztrált a véradásra. A jócselekedet mellé járó jutalom is vonzó volt.

-Rendszeres véradó vagyok, de ösztönzött, hogy kreditet is kaphatunk érte. Nullás a vércsoportom, tudom, hogy azt bárki számára fel lehet használni - mondta egy másik egyetemista Dévai Zoé.

A véradáson a hallgatók pizzát és innivalót is kaptak. Ahogyan azt a szervezőktől a helyszínen megtudtuk, a véradással csatlakozott a Neumann János Egyetem az Országos Felsőoktatási Véradó versenyhez. 

Forrás: www.hiros.hu