Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Új kancellár-helyettesi kinevezés a Neumann János Egyetemen

2018. május 1-től új kancellár-helyettest neveztek ki a Neumann János Egyetemen dr. Kovács Endre Miklós személyében, aki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Ezt megelőzően Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jogi Osztályának majd Szervezési és Jogi Irodájának vezetőjeként tevékenykedett.

Emellett számos tudományos tevékenységet is végzett, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédje volt további jogviszonyban, ahol jogalkotástant, valamint államtant oktatott a tudományszervezői projektek mellett. Több tudományos írás szerzője és társszerzője. 2014-ben a Kúria PhD gyakornoki programjának résztvevője az Önkormányzati Tanács mellett. Ugyanezen évben fejezte be a PhD képzést a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájának közjogi programjában.

Szakmai múltjának méltó továbblépése a kancellár-helyettesi kinevezés, hisz mint közigazgatási, jogi és tudományos múlttal rendelkező szakember eddig megszerzett tapasztalatai megfelelő szakmai alapot képeznek a kancellár-helyettesi feladatok elvégzéséhez.

Célja, hogy mint kancellár-helyettes eddigi elméleti és gyakorlati tapasztalatait kamatoztatni tudja, és ezzel hozzájáruljon a Neumann János Egyetem hatékony és sikeres szervezeti működéséhez, segítve a kancellár munkáját.

Kancellár-helyettesként felel a jogi minőségbiztosítási és igazgatási feladatokért, a vagyongazdálkodásért, a közbeszerzésekért és beszerzésekért, a nemzetközi ügyekért, a kollégiumokért, a Tudósház, valamint a Hallgatói Szolgáltató Központ feladatellátásáért.