Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Tudósház

Tudósház Tudósház

Egy városrész újjászületik

A Neumann János Egyetem két kollégiumépülete gondozott környezetével valóságos oázist jelent Kecskemét ún. homokbányai városrészében, amely a szovjet csapatok kivonulása után kapcsolódott be ismét a város „vérkeringésébe”.  A kollégium mellett a Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán című projekt keretében 2011 augusztusára egy modern, impozáns épület született egy korábbi laktanya felújításával és bővítésével,  így a  egyetem  ismét példát mutat arra, milyen nagyszerű lehetőségek rejlenek még a homokbányai városrészben. A mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással elkészült 3500 malapterületű Tudósház egy olyan sokszínű oktatási-kulturális-tudományos központ kíván lenni, amely nemcsak az egyetem jövőjében játszik kiemelt szerepet, hanem egy újabb lökést ad a városrész újjáéledéséhez.  Az épület avatásán részt vett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is.  
 

Tudomány minden szinten

Az épület változatos tereivel – a multifunkcionális közösségi terek, a szekciótermek, a tárgyalók, a kutatószobák – a tudományos kutatás, az eredmények bemutatása és a népszerű ismeretterjesztés minden formájának helyet tud biztosítani. A nyitott házként működő intézmény kiemelten szeretné megszólítani az iskolásokat és a fiatalabb korosztályokat a természettudományos műveltség népszerűsítésére.  A Tudósház a város és a térség innovációs központja is kíván lenni, a gazdaságélénkítés jegyében találkozóhely a tudomány, az oktatás és a gazdaság szereplői között.


Szolgáltató centrum

Az épület szolgáltatásaival áll a hallgatók és az oktatók, valamint a lakosság rendelkezésére is.  A konyha nemcsak a ház rendezvényeit és lakóit szolgálja ki, hanem a városrészben élőket, illetve a környező intézmények és vállalkozások munkatársait is.  A földszinti rekreációs tér, a wellnesrészleg és a bowling pálya szintén mindenki számára nyitott. A ház kiválóan alkalmas rendezvények megtartására, a résztvevők létszámától függően különböző méretű terek vehetők igénybe étkeztetéssel és szabadidős szolgáltatásokkal együtt.  
 

Funkciók szintenként:

Földszint  – Rekreációs tér

A kikapcsolódás, a rekreáció, a sport és pihenés szintje wellnesrészleggel és bowlingpályával

Rekreációs tér


 

 1. emelet – Az aktív környezeti kapcsolatok tere

Rendezvények tartására alkalmas helyiségek: multifunkcionális tér, szekciótermek, tárgyalók, Netcafe


2. emelet – Az elmélyült tudományos munka színtere

Kilenc felszerelt apartman fürdőszobával és teakonyhával

Brain Storming termek 

   

 

4. emelet  – Középpontban a közösség

Multifunkcionális közösségi tér és team szobák

Kutatószoba fiatal kutatóknak, vállalkozásoknak

Multifunkcionális tér (előadásoknak, nagyobb csoportoknak)
Elérhetőségek

Cím 6000 Kecskemét, Homokszem u. 3-5. 
Telefon +36(76)514 760
E-mail tudoshaz@uni-neumann.hu
Ügyfélfogadás Hétfőtől-péntekig 8.00-16.00

 

Munkatársak

Név Beosztás Telefon E-mail
Roza Károly Kollégium és Tudósház vezető-helyettes +36 (76) 516 763 roza.karoly@uni-neumann.hu