Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Tudomány és gazdaság – kéz a kézben Kecskeméten

Tudomány és gazdaság – kéz a kézben KecskemétenAz a tudományos, kutató munka, ami a Pallasz Athéné Egyetemen zajlik, nagymértékben segíti az ország gazdaságának és tudományos életének fellendülését. A hagyományokhoz híven az eltelt egy év alatt lezajlott kutatások eredményeiről számoltak be az oktatók a mai tudomány napi ünnepen megtartott konferencián.

A magyar tudományos élet elszakadt a gazdaság érdekrendszerétől. Ennek ellenpéldája a Pallasz Athéné Egyetem. Az oktatási rendszer és a kutatómunka eredménye közvetlenül alkalmazható az iparban, illetve a gazdaság több területén. Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte dr. Kovács Lóránt, az egyetem GAMF karának dékánja a Magyar Tudomány Ünnepén rendezett konferencia résztvevőit.

Azt, hogy Kecskemét tudományos, kutató központtá váljon, nagyban segíti a városvezetés a jövőben is. Gaál József alpolgármester kiemelte: a korábbi főiskola, ma már egyetem adja a kiművelt emberfőt; mindazokat, akik az iparban, a mezőgazdaságban, a pedagógia és a művészetek területén kreativitásukkal az egész ország fejlődésére jelentős hatással vannak.

Fontos célkitűzése a Pallasz Athéné Egyetem vezetésének, hogy erősítse a kutatásfejlesztést – ezt hangsúlyozta megnyitójában dr. Ailer Piroska rektor. Ehhez a törekvéshez is hozzájárul a Magyar Tudomány Napja tiszteletére rendezett tanácskozás, ahol egyébként szekcióülések keretében nyílt lehetőség megismerni az oktatók tudományos munkáját.

forrás: kecskemetitv.hu