Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Tudnivalók a felvételi összpontszámról

A ponthatárok megállapítása előtt a jelentkezők gyakran felteszik a kérdést, hol és hogyan tudják megnézni a felvételi összpontszámukat és annak részleteit.

Az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámokért és annak részleteiért az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk a jelentkezőknek.

Itt a jelentkezési hely neve melletti Pontszám oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza:

  • alap- és osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen: tanulmányi pont, érettségi pont, többletpont – vagy egyes képzési területeken az alkalmassági és/vagy a gyakorlati vizsga eredménye (utóbbiak eredményeit a felsőoktatási intézmények rögzítik a felvételi nyilvántartásba);
  • mesterképzésen: mindig az adott felsőoktatási intézmény rögzíti a részpontszámokat, vizsgaeredményeket, többletpontokat.


A részeredmények nevére kattintva tovább bonthatók az egyes részpontszámokhoz tartozó eredmények, a Mindent megmutat linkre kattintva pedig megjelenik az adott jelentkezési hely összes részeredményének valamennyi részlete. A táblázat felett, a Pontszámítás indoka sorban olvasható, hogyan, milyen számítási módszerrel alakult ki az adott eredmény.

Miért van 0 pontom?


Ha valaki nulla pontot lát a Pontszám oszlopban valamelyik jelentkezési helyén, annak több oka is lehet:

  • még nincs feldolgozva az érettségi eredménye, ennek hiányában ugyanis nem számítható neki pontszám,
  • nem sikerült az adott jelentkezési helyén az alkalmassági vizsgája,
  • az adott jelentkezési helyén számított pontszáma nem éri el a jogszabályi minimumpontszámot,
  • valamely egyéb feltételt (pl. végzettség igazolása, szükséges érettségi követelmény teljesítése vagy emelt szintű kötelezettség) nem teljesített,
  • a felsőoktatási intézmény még nem rögzítette a pontszámításhoz szükséges eredményt a központi felvételi nyilvántartásba (pl. vizsgaeredmény, oklevél alapján számított pontszám stb.).

Forrás: www.felvi.hu