Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Tudásközpontok az egyetemen

TELEPÜLÉSMARKETING ÉS GEOSTRATÉGIAI TUDÁSKÖZPONT

NJE GAMF KAR JÁRMŰIPARI TUDÁSKÖZPONT

A tudásközpont célja a Kecskeméten, annak környékén, vagy akár a távolabb is letelepülő autóipari gyártó- és beszállító vállalkozások innováció és K+F igényeinek kiszolgálása, a főiskolán felépítés alatt álló járműipari oktatási és K+F infrastruktúrájának bekapcsolása az intézmény és az iparvállalatok közötti együttműködésébe.
Ebben a vonatkozásban a KF-JIT együttműködik nemcsak a GAMF Karral, hanem a főiskola két másik karával, tudásközpontjaival (elsődlegesen stratégiai partnereként a Környezetbarát Technológiák Tudásközponttal), valamint a Kecskeméti Főiskola többi, hasonló feladatokkal létrehozott intézményeivel.
Kiemelt jelentőségű a KF-JIT együttműködése a főiskola Járműipari Technológia Transzfer Irodájával, amely ebben a kooperációban a közvetlen fejlesztési munkákon kívül valamennyi más szolgáltatási igényét ki tudja elégíteni egy-egy gyártó-, beszállító szervezetnek, különös tekintettel a pénzügyi szolgáltatásokra, szabadalmi ügyintézésekre, minden más bonyolult ügyintézést igénylő feladat elvégzésére.
Más szóval a KF-JIT a főiskolára elsődlegesen a Járműipari Technológia Transzfer Irodán keresztül becsatornázott vevői igények közvetlen K+F- és innovációs vonatkozásait elégíti ki.

 


NJE GAMF KAR KÖRNYEZETBARÁT TECHNOLÓGIÁK TUDÁSKÖZPONT

A központ stratégiai célja, hogy a főiskolai karok szakmai segítségével és tudásbázisán egy modern, jövőbemutató tudásközpontot hozzon létre. Segítő, kutató és stratégiaalkotó szerepet kíván betölteni, szorosan kapcsolódva a 2011 szeptemberében induló autóipari mérnök képzéshez, valamint a régió gazdasági fejlesztésében élen járó AIPA Kft-hez. Célja továbbá az integráció, nyitott bilaterális kapcsolatokat kíván kötni régiós és nemzetközi gazdasági társaságokkal, szervezetekkel és az együttműködésben érdekelt felekkel.
A Tudásközpont küldetése a környezetkímélő technológiai tudás, ismeret, készség, jártasság összegyűjtése és a vállalati szféra számára történő szolgáltatása, elsődlegesen a dél-alföldi régióban, de Magyarországon is. A modern tudományos ismeretek konkrét gazdasági hasznosítása. A közvetítő szerep vállalása az oktatási és kutatói, illetve a vállalati szféra között, az üzleti elvárások ismertetése a főiskola szervezetében.

Tudományos élet