Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Történelmi esemény Kecskeméten – Tanévnyitó a Pallasz Athéné Egyetemen

örténelmi esemény Kecskeméten – Tanévnyitó a Pallasz Athéné EgyetemenNemcsak a kecskeméti felsőoktatás történetében számít mérföldkőnek 2016. szeptember 5-e, hanem a város történelmében is kiemelkedő a mai nap: tanévnyitó ünnepséget tartottak a Pallasz Athéné Egyetemen.

Az elnökség tagjai voltak: Dr. Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem ideiglenes intézményvezetője, Finta Zita, a Pallasz Athéné Egyetem kancellárja, Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, Dr. Kovács Lóránt, a Pallasz Athéné Egyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Prof. Dr. Steklács János, a Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Karának dékánja, és Prof Dr. Ferencz Árpád, a Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának dékánja.

Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Varga László, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Salacz László, kecskeméti országgyűlési képviselő, Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, és Dr. Szalai Péter, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem tudományos ügyekért felelős rektor-helyettese.

A kecskeméti egyetem jogelődje, a Kecskeméti Főiskola vezette be a később országosan is intézményesített duális képzési modellt. Ismert, hogy idén már végeztek az első duális hallgatók is. Ez a képzéstípus elképzelhetetlen lenne a cégek szerepvállalása nélkül. Így természetesen több cégvezető is jelen volt a mai történelmi eseményen. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-től Ács László és Kovács Tamás ügyvezető igazgatók, Sári Zoltán, a duális felsőfokú képzés felelőse, Horváth Attila, Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője, Alter Róbertné, a Kunplast-Karsai Műszaki Műanyagipari Zrt. vezérigazgatója, Pósfainé Dr. Bakota Éva, a Kecskeméti TISZK Kft. ügyvezetője, Dr. Pásztor Gábor, a HW Stúdió Kft. ügyvezetője, valamint Szabó Dezső, az Antolin Hungary Kft. telepvezetője és Kiss Mónika HR vezető.

Az esemény főszereplői persze természetesen az új egyetem hallgatói voltak. Minden diákot egyenként, kézfogással fogadott az egyetem hallgatójává a rektor. Az idei elsőévesek voltak az elsők, akik a kecskeméti és a szolnoki főiskolák összevonásával létrehozott Pallasz Athéné Egyetemen kezdhetik meg tanulmányaikat: az egyetem kecskeméti karain összesen 972-en.

Kapcsolódó képek

forrás: keol.hu - 2016. 09. 05.