Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Török delegációt fogadott a Neumann János Egyetem

2019. november 4-én a törökországi Usak University rektora, Prof. Dr. Ekrem Savaş valamint két magas rangú képviselője, DrÖzgür Tarhan és Dr. Tolga Kargın látogatott el a Neumann János Egyetemre.

A találkozó célja a meglévő kari kapcsolatok ápolásán túl (GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Pedagógusképző Kar) a lehetséges jövőbeli stratégiai partnerségi kapcsolatok erősítése, létesítése volt. A kari képviselőkkel való egyeztetések során a jól beazonosítható  akadémiai és felsőoktatási területek révén többféle együttműködési lehetőség  is felmerült, elsősorban az Erasmus+ program keretében. Az eseményen Dr. Fülöp Tamás rektor prezentáció keretében ismertette a Neumann János Egyetem képzési portfóliótját, majd az usaki delegáció az európai, magyarországi felsőoktatási intézményekkel, köztük a mi egyetemünkkel való együttműködés fontosságát hangsúlyozta. A nap folyamán vendégeink ellátogattak az Egyetem mind a négy Karára, ahol egyeztettek a nemzetközi területekért felelős kari képviselőkkel.

A Neumann János Egyetem jelenleg is aktív Erasmus-kapcsolatot működtet az Usaki Egyetemmel, az előző tanévben összesen hat oktatói, két dolgozói és két hallgatói mobilitás valósult meg, a soron következő tavaszi félévben pedig egy tanító szakos hallgatónk részképzésben az Usak University Erasmus programjában vesz részt. Az oktatókkal és diákokkal való személyes találkozások és a számos laborlátogatás a nap végére megerősítette vendégeink azon szándékát, hogy mind a hallgatói, mind az oktatói mobilitás terén szorgalmazzák az Erasmus+ program keretében történő kapcsolatépítés bővítését.

Galéria