Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Tavasz a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon

Olyan korszerű ismeretekkel rendelkező, vállalkozó szemléletű szakembereket képeznek, akik a mezőgazdaság számos területén, - így például a kertészet, zöldségtermesztés, szőlészet, borászat, dísznövénytermesztés, - megállják a helyüket mondta Dr. Palkovics András adjunktus a karon végzett tavaszi munkákról.

A gyakorlati képzést  270 hektáros tangazdaságban tarják az oktatók, de a diákok a jól felszerelt laboratóriumokban, a tanpincében, a bemutatókertben, és a bemutató növényházakban is gyakorolják  az elméletben tanultakat. 

A hallgatók második féléves gyakorlatok keretében, paprika palántát neveltek. Karalábé és saláta termesztési gyakorlaton vettek részt, illetve hidrokultúrás paradicsom termesztéssel és annak munkafolyamataival ismerkedtek meg. Elvégezték a kora tavaszi metszési feladatokat a bemutató gyümölcsösben, és faiskolai tevékenység keretében oltott gyümölcsfákat konténereztek be. A dísznövényházban a kála termesztéssel és a muskátli szaporítással foglakoztak a gyakorlati oktatás keretében.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar gyakorlatorientált képzése képessé teszi az itt végzett hallgatókat arra, hogy önálló vállalkozásba kezdjenek, kihasználják, a Kormány által biztosított lehetőségeket, így például a Fiatal gazdák induló támogatását.