Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Szemereyné Pataki Klaudia tartott előadást a Hírös Szabadegyetemen

Szerda délután tartották a Hírös Szabadegyetem negyedik előadását a Városháza Dísztermében. Az ingyenes eseménysorozat mai rendezvényén Kecskemét fejlődéséről, fejlesztéséről tartott előadást Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Újabb kor kihívásaival, technológiai és társadalmi környezetével kell megküzdenie a hatszázötven éves Kecskemét városának. Ezzel a témával foglalkozott a „Hírös Szabadegyetem” mai előadásában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, mely a „Modernizáció és városfejlesztés a 21. században” címet kapta. A városvezető portálunknak beszámolt arról, melyek a megyeszékhely eddigi fejlődésének legszámottevőbb állomásai.

- A logisztikai fejlődése a városnak, illetve az oktatásban történő folyamatos fejlődés. Ezek azok, amelyek a kulcstémái egy város versenyképességének, hogy hogyan lehet a hatékonyságot, a termelékenységet fokozni. A szakképzett munkaerő, a képzett tudás az, amire szükség van, illetve maga az a környezet, ami a befogadásra alkalmas - mondta a polgármester

A környezet pedig alkalmas, melyre mi sem nagyobb bizonyíték, mint a város eddigi lezárult projektjei. Ilyen többek között a Kecskeméti Fürdő, a Four Points by Sheraton Kecskemét, vagy a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ létrejötte. A kulturális élet fejlődésének pedig egyik legjobb példája a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ üzemeltetése. Ugyan az utak állapotával, útépítésekkel kapcsolatban még mindig nem teljes az elégedettség, az előadásból azt is megtudhattuk: az elkövetkezendő 10 évben ezen a területen is nagy lépést tesz Kecskemét. Elindult már például az M8-as építése, mely a jövőben a Dunántúl és az Alföld közötti összekötő kapcsot jelenti majd. 

Kecskemét jelenleg is kiemelkedő eredményekkel rendelkezik: a Financial Times szerint a leginkább vállalkozásbarát városok közé tartozik, egész pontosan a kilencedik helyet foglalja el európai szinten.

 

 

 

 

 

forrás: hiros.hu