Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Sri Lanka-i vendégek a Neumann János Egyetemen

2022.05.13-án, pénteken Sri Lanka Magyarország tiszteletbeli nagykövete Rohan Nanayakkara és három fős delegációja tett látogatást egyetemünkön.

A találkozó során a két ország közötti kapcsolódások és az egyetem nemzetközi színtéren való megjelenése volt a főtéma. A nagykövet úr segítő szándékát fejezte ki a nemzetközi hallgatók Kecskeméten történő tanulmányaik megkezdésével kapcsolatosan, valamint hallgatói- és oktatói csereprogramok keretén belül is szorosabbra fűzné a viszonyt a Neumann János Egyetem, Sri Lanka és a Maldív Szigetek között, mely partnerkapcsolati megállapodások létrejöttét személyesen segíti a jövőben.

A találkozó alatt bemutattuk Kecskemét és a Neumann János Egyetem kínálta lehetőségeket a nemzetközi hallgatók számára.  Kimondottan pozitívan értékelték Kecskemét földrajzi elhelyezkedését, illetve az egyetem gyakorlat orientált és elméleti képzéseit.

A delegációt Dr. Weltsch Zoltán tudományos és nemzetközi rektorhelyettes, valamint a Külügyi Iroda munkatársai fogadták. A megbeszélést követően rövid egyetem bejárás keretében mutatták be a delegációnak a Neumann János Egyetemet, mely nagyon tetszett a vendégeknek. A nagykövet úr úgy fogalmazott, mintha egy kicsit most otthon lenne, hiszen ő maga is gépészmérnök.

Összességében egy előremutató nemzetközi kapcsolat alapjait fektettük le a találkozó keretein belül, mellyel mindkét fél tovább gyarapodhat.