Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Sorsfordító évtizedek Kecskeméten - Könyvbemutató a Katona József Könyvtárban

Nagy érdeklődés mellett mutatták be 2018. április 10-én a kecskeméti Katona József Könyvtárban a Sorsfordító évtizedek Kecskeméten - Kecskeméti élettörténeti elbeszélések az 1940-es évektől az 1960-as évekig című kötetet.

A könyv szakmai jelentőségéről, módszertani jellegzetességeiről Földváryné dr. Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke, dr. Ö. Kovács József a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese, dr. Rigó Róbert, a Pedagógusképző Kar tanszékvezetője, a kötet szerkesztője és dr. Fülöp Tamás dékán beszélgetett.

A hiánypótló kötetben szereplő 16 interjú a magyar nemzet történetének egyik legnehezebb időszakát mutatják be és dolgozzák fel, a személyes élettörténeteken, a családi sorsokon keresztül, a helytörténet aspektusából.

A könyvbemutatón a szakmai érdeklődők mellett az interjúalanyok és hozzátartozóik, valamint a kötet készítői is részt vettek.

Földváryné dr. Kiss Réka és Ö. Kovács József a kötet országos szakmai jelentőségét, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar Hely- és Családtörténeti Kutatóműhelyének munkáját méltatta, valamint a további szakmai együttműködés lehetőségeiről beszélt.

A könyv a Kecskemét Írott Örökségéért Alapítvány és a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar Hely- és Családtörténeti Kutatóműhely közös kiadásában, Kecskemét Megyei Jogú Város, valamint az "EFOP3.6.1.-16-2016-00006 A kutatási potenciál fejlesztése és bővítése a Neumann János Egyetemen" pályázat támogatásával jelenhetett meg.