Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Sikerrel zárult az Elicit+ Projekt

Barátságos légkörben zárult az ELICIT+ nemzetközi projekt kecskeméti programsorozata. A képzők képzésére összesen 16 résztvevő érkezett Ausztriából, Bulgáriából, Franciaországból, Hollandiából, Nagy-Britanniából és Romániából. Az eseménysorozat kedden reggel kezdődött, napi 6-8 órás időtartammal, másfél órás tematikus egységekkel. A témák mindegyike az európaiság, illetve az európai állampolgárságra nevelés témaköréhez kapcsolódott. A résztvevők bővíthették ismereteiket az olvasás, vita, média, statisztika, vállalkozói-készségek fejlesztése, befogadó nevelés, valamint a zene vonatkozásában. A képzés tanárai elsősorban a PAE Pedagógusképző Kar oktatói: Búzás Zsuzsa, Hercz Mária, Horváth Ágnes, Neszt Judit, Szabó Ildikó és Ujlakyné Szűcs Éva, valamint Szabó Klára és Kurucz Bernadett, a Petőfi Sándor Gyakorló Intézmény pedagógusai voltak. Két vendég előadó is érkezett: Olga Pregl, Szlovéniából, illetve Rodica Mighiu, Romániából.

A csütörtökre és péntekre időzített záró projekt-találkozón a közreműködő országok koordinátorai vitatták meg az aktuális kérdéseket, elsősorban a záró-beszámolóhoz kapcsolódó feladatokat.

Délután a teljes csoport Ópusztaszerre látogatott, ahol a képzés résztvevői alaposabban megismerkedhettek múltunk emlékeivel. Szombaton több hazai és külföldi szakértő, előadó közreműködésével kerül sor a projekt záró-konferenciájára Budapesten.

A jó hangulatban folyó program előkészítésében és szervezésében a kar két oktatója (Dr. Horváth Ágnes, Ujlakyné Dr. Szűcs Éva főiskolai tanár) mellett Marie-France Mailhos projektvezető (AEDE France), Irina Golubeva vezetőségi tag (TEE), Nyíri Erzsébet oktatásszervező, valamint az Egyetem számos munkatársa és önkéntesek is segítettek.

Az esemény fotói ITT érhetőek el.