Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Sikerrel zárult az „Egy nap alatt a logisztika körül” című verseny

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán 2018. január 26-27-én került megrendezésre a vetélkedő. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a középiskolás diákoknak a logisztika világába, ezzel segítve pályaválasztási döntésüket.

A versenyre 201 diák jelentkezett, és 120 diák vett részt rajta, közülük 3 Magyarkanizsáról érkezett. Így idén nemzetközivé vált az esemény. A vetélkező 24 órás volt, január 26-án délben kezdődött, és 27-én délben zárult.

A diákok számos érdekes programon vettek részt; többek között lehetőségük volt megtekinteni az egyetem Járműtechnológia Tanszékét, lézerfizika és robotika laborját, továbbá a 3 fős csapatokból 1-1 diák részt vehetett a Phoenix Mecano Kecskemét Kft., illetve az Univer Zrt. üzemlátogatásán.

A verseny fő projektjét a Pick Szeged Zrt. szolgáltatta, mi szerint a diákoknak meg kellett tervezniük, és makett formájában szemléltetniük egy raktárépületet.

Az eseményre 32 különböző iskolából jelentkeztek a diákok, a győztes csapat a BGSZC Belvárosi Gazdasági Szakgimnáziumából érkezett SmartSolutions néven. Tagjai Sznopka Rita Enikő, Egyed Krisztián és Horánszky Balázs. A csapat minden tagja tabletet nyert.

Gratulálunk győzteseknek és minden résztvevőnek!