Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Sajtóközlemény - Széles körben használható levegő sterilizáló megoldások kifejlesztése

Sajtóközlemény


2021. | 10. | 01.

 

A 2020-1.1.2-PIACI KFI-2021-00294 számú, Széles körben használható levegő sterilizáló megoldások kifejlesztése intelligens működés optimalizáló vezérléssel című projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával. a 2020-1.1.2-PIACI-KFI pályázati program finanszírozásában valósul meg.

 

Az AIRVENT Légtechnikai Zrt., valamint a Neumann János Egyetem alkotta konzorcium új, a légtechnikai terület számára kiemelt jelentőséggel bíró kutatás-fejlesztési projekt megvalósítását kezdte meg 2021.10.01-én. A fejlesztés célja egy széles körben használható levegő sterilizáló megoldás kifejlesztése, amely intelligens működés optimalizáló vezérléssel bír, és fejlesztés hazai és nemzetközi szinten egyaránt használható és egyedülálló lesz. A projekt 453,73 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg az NKFI alapból.

 

A projekt célja a jelenkor hatékonyan működtetett épületgépészeti és légtechnikai rendszereinek fejlesztése jól szabályozott, ellenőrizhető működésű levegő sterilizálási megoldásokkal. A levegő sterilizálási szolgáltatások a teljes légtechnikai rendszer automatizmusaival együttműködve jól tervezhető, átfogó, hatékony és hatásos választ adnak a felmerülő új igényekre. A fejlesztés eredménye rendkívül széles körben - lakossági, vállalati, közoktatási, egészségügyi és állami szegmensben egyaránt - biztonságos, sterilizált levegővel ellátott tereket biztosít, így gyakorolva pozitív hatást az emberek életére otthon, munkahelyen, kikapcsolódás közben egyaránt. A COVID-19 járvány világított rá arra, hogy a jelenleg elterjedt légtechnikai rendszerekben nem megoldott a levegő sterilizálása, így azok jelentős mértékben elő tudják segíteni bármilyen levegőben fennmaradó kórokozó terjedését. Emiatt az újonnan kifejlesztett termékek iránt jelentős keresletre számítunk egyrész a meglévő, kiterjedt ügyfélkörünk részéről, másrészt új vevők részéről.

A projekt főbb kommunikációs célcsoportjai a következők lesznek: lakossági, vállalati, közoktatási, egészségügyi és állami intézmények.

A kommunikációs célok és csatornák függenek attól, hogy mely célcsoportot célozzuk meg. Belföldön a a köz-és állami intézményeket, magasabb komfort besorolású irodaházakat, bevásárlóközpontokat tervező irodákkal létesítünk szorosabb kapcsolatot szakújságokban megjelenő publikációkon keresztül. A projekt eredményéről beszámolunk szakmérnökök számára megrendezésre kerülő hazai épületgépészei konferencián is. Külföldön az export értékesítő csapatunk fejlesztésével/bővítésével szeretnénk előrelépést elérni, elsődleges célunk az EU-n belüli üzleti kapcsolatok bővítése.

 

 

További információ kérhető:

suli.peter@airvent.hu