Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Sajtófigyelő

Kedves Érdeklődő!

Ezen az oldalon válogatást talál a Pallasz Athéné Egyetemmel kapcsolatos sajtómegjelenésekből - természetesen a teljesség igénye nélkül.

52 diák kap ösztöndíjat az MNB-alapítványtól
2016. 12. 09. - origo.hu
Több, mint félszáz, a hazai és határon túli felsőoktatásban tanuló diákokat segít havi 35-50 ezer forintos ösztöndíjjal a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány. 
Hazahozták Afrikából a sikerszériás napelemes járművüket a kecskemétiek
2016. 12. 09. - autopro.hu
A szeptember 24. és október 1. között megrendezett South African Solar Challenge versenyen Pretoriából Fokvárosba kellett eljutni a hallgatói csapatoknak, kizárólag napenergia segítségével.
A csapat után a MegaLux is hazaérkezett
2016. 12. 09. - hiros.hu
Hazaérkezett Dél-Afrikából a Pallasz Athéné Egyetem MegaLux járműépítő csapatának napelemes autója. Ebből az alkalomból élménybeszámolóval egybekötött sajtótájékoztatott tartottak. A mérnökhallgatók októberben harmadik helyezést értek el a világ egyik legjelentősebb napelemes autóversenyén, a South African Solar Challenge-n. 
Harmadik lett Dél-Afrikában a MegaLux csapat
2016. 12. 09. - szolnoktv.hu
Magyar siker Dél-Afrikában. Harmadik helyen végzett a kecskeméti MegaLux csapat a South African Solar Challenge-en, ahol napelemes autókkal kellett minél hosszabb távot teljesítenie a résztvevő csapatoknak. A felkészülésben Szolnokról is több támogató, a többi között a Stadler, az Eagle Ottawa és az Accel Hunland Kft. segítette a csapatot.
Hogyan tovább Magyarország? – Konferenciát rendeztek a Pallasz Athéné Egyetemen
2016. 11. 11. -
A közgazdaságról gondolkodtak
2016. 10. 11. - kecskemetitv.hu
Nagykanizsa és Győr után Kecskeméten is megrendezték a Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban? című konferenciát, amelynek célja egy olyan országos fórum létrehozása, ahol az új közgazdasági gondolkodásról hallhatnak előadásokat az érdeklődők. Az eseménynek a Pallasz Athéné Egyetem adott otthont.
Tudomány és gazdaság – kéz a kézben Kecskeméten
2016. 10. 10. - kecskemetitv.hu
Az a tudományos, kutató munka, ami a Pallasz Athéné Egyetemen zajlik, nagymértékben segíti az ország gazdaságának és tudományos életének fellendülését. A hagyományokhoz híven az eltelt egy év alatt lezajlott kutatások eredményeiről számoltak be az oktatók a mai tudomány napi ünnepen megtartott konferencián. 
AGTEDU - Tudományos konferencia a Pallasz Athéné Egyetemen
2016. 11. 10. - keol.hu
A Pallasz Athéné Egyetem (korábban Kecskeméti Főiskola) meghatározó eseménye az AGTEDU tudományos konferencia, mely a mezőgazdasági (AGrar), a műszaki (TEchnica) és az oktatási-nevelési (eDUcatio) tudományterületek latin nevéből képzett AGTEDU szóból kapta a nevét. Az egyetem Tudományos Konferenciája a Magyar Tudomány Ünnepe Alkalmából idei mottó ez volt: „Oknyomozó tudomány" 
Kilenc defekttel is bronzérmes lett a magyar napelemes autó
2016. 10. 26. - origo.hu
A Kecskeméti Egyetem MegaLux-csapata a South African Solar Challenge versenyen vett részt, míg a Kefo a Motostudent motorépítő verseny innováció kategóriájának harmadik díját hozta el nemrég. 
„Egyetemi hírnevünk alapjait kell leraknunk"
2016. 10. 26. - szoljon.hu
Hónapok óta minden téren zajlik már a munka a Pallasz Athéné Egyetemen, így természetesen a tudományos területen is. Az eddig elvégzett feladatokat, valamint a jövőbeni terveket és tennivalókat dr. Fülöp Tamás rektorhelyettessel tekintettük át. 
Négyezer kilométer a Nap energiájával
2016. 10. 24. - nepszava.hu
Hatalmas eredményt értek el magyar egyetemisták tisztán napenergiával működő autójukkal. A MegaLux 4033 km-t tett meg a nyolcnapos South African Solar Challenge versenyen, ezzel a harmadik helyen végzett a komoly mezőnyben.
Gara Zsófia: nagyon jó alapokat biztosított a duális képzés
2016. 10. 24. - autopro.hu
Négy fiatal diplomás szakemberrel kötött munkaszerződést tavasszal a MercedesBenz Gyár. Ők a Pallasz Athéné Egyetem (korábban: Kecskeméti Főiskola) GAMF Karán Magyarországon elsőként indított duális főiskolai képzés hallgatói voltak három és fél éven keresztül. A 24 esztendős Gara Zsófia elmondta: jó döntést hozott, amikor a műszaki pályát választotta. A vállalat energiaellátási és üzemeltetési területén dolgozó szakemberével induló karrierjéről beszélgettünk. 
Húszmilliárdos támogatást kapnak egyetemek
2016. 10. 20. - napi.hu
Négy egyetem több mint 20 milliárd forintot kap a kormánytól, az iparral történő együttműködésre. A listát a Pallasz Athéné Egyeteme nyitja, 5,7 milliárd forinttal. 
Sikeresen szerepeltek a Pallasz Athéné Egyetem járműépítő csapatai
2016. 10. 20. - baon.hu
Harmadik helyezést ért el a Pallasz Athéné Egyetem MegaLux járműépítő csapata a South African Solar Challenge versenyen, míg a Kefo a Motostudent motorépítő verseny innováció kategóriájának harmadik díját hozta el - hangzott el a két csapat közös csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. 
Ötmilliárdos éves költségvetésből gazdálkodik az új egyetem
Interjú Finta Zitával, a Pallasz Athéné Egyetem új kancellárjával
2016. 10. 13. - hiros.hu
A közelmúltban kapta meg a Pallasz Athéné Egyetem kancellári kinevezését Finta Zita. A kecskeméti polgármesteri hivatal korábbi városstratégiai irodavezetőjét az egyetem jelenéről, jövőjéről, lehetőségeiről kérdeztük. 
Az egész ország beiskolázási körzet
2016. 10. 13. - BAON.hu
-Évente mennyi pénzből gazdálkodik a Pallasz Athéné Egyetem, és a költségvetésen belül indokoltnak tart-e bizonyos átrendezéseket? -A 2017-2020. közötti időszakban évente mintegy 4,8-5,2 milliárd forintos költségvetéssel számolunk abban az esetben, ha átlagos nagyságrendű projekteket valósítunk meg. 
Az egész ország beiskolázási körzet
2016. 10. 13. - Petőfi népe (pressrider.com)
-Évente mennyi pénzből gazdálkodik a Pallasz Athéné Egyetem, és a költségvetésen belül indokoltnak tart-e bizonyos átrendezéseket? -A 2017-2020. közötti időszakban évente mintegy 4,8-5,2 milliárd forintos költségvetéssel számolunk abban az esetben, ha átlagos nagyságrendű projekteket valósítunk meg. 
Bemutatták a Forrás folyóirat Kecskemét fejlődésével foglalkozó tematikus számát
2016. 10. 12. - keol.hu
Kedden este 18 órakor a Pallasz Athéné Egyetem, GAMF Kar, Deák Ferenc teremben mutatták be az érdeklődőknek a Forrás folyóirat Kecskemét fejlődésével foglalkozó tematikus számát. A városvezetést Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere képviselte a lapbemutatón.
Élmények, eredmények a spanyol versenyről
2016. 10. 11. - likefestoon.hu
Bravúrosan szerepelt a KEFO MotoStudent csapat a spanyolországi versenyen, a kiváló eredmények mellett rengeteg élménnyel és tanulsággal lettek gazdagabbak.
Kecskemét fejlődését mutatja be a Forrás tematikus száma
2016. 10. 11. - hiros.hu
Kedden este rendhagyó helyszínen, a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Karán mutatták be a Forrás tematikus duplaszáma, amely a Kecskeméten jelenleg zajló változásokat, a fejlődési tendenciákat dolgozza fel interjúk és tanulmányok formájában. A bemutatón részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki köszönetet mondott a szerkesztőknek és a szerzőknek a hiánypótló kiadvány elkészítéséért. 
MegaLux: napenergiával vágtak át Dél-Afrikán
2016. 10. 11. - hiros.hu
zombaton délután érkezett haza Dél-Afrikából a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem MegaLux járműépítő csapata, amely három díjat is elnyert a napelemmel hajtott autók SASOL Solar Challenge elnevezésű nemzetközi versenyén. Egyik díjuk már velük volt, a másik kettő azonban csomagjaik egy részével együtt Dubaiban ragadt. Többek közt ezt is elmesélte nekünk Kutasi Zoltán, a MegaLux csapatvezetője, aki a hazaérkezésük után elsőként nekünk adott interjút.
Kecskemét fejlődésével foglalkozik a Forrás folyóirat legújabb, tematikus száma
2016. 10. 10. - webradio.hu
Kecskeméttel, a település életében bekövetkezett változásokkal, fejlődési tendenciákkal foglalkozik a Forrás című helyi folyóirat legújabb, tematikus száma.
Visszalépett a KEFO MotoStudent az utolsó futam előtt
2016. 10. 10. - hiros.hu
Szomorú hír érkezett Spanyolországból, a Motor GP pályáról, ahol már csak az utolsó futam volt hátra a KEFO MotoStudent csapatának. Egy súlyos probléma miatt azonban úgy döntött a csapat, hogy visszalépnek az utolsó versenyszámon. Ennek ellenére bőven van okunk az örömre is, hisz az innováció kategóriában harmadik helyezést értek el a kecskeméti egyetemisták. 
Kecskemét - változások, fejlődési tendenciák
2016. 10. 08. - kecskemetitv.hu
A Pallasz Athéné Egyetem és a Forrás folyóirat szerkesztősége tisztelettel meghívja Önt és barátait 2016. október 11-én (kedden) 18 órára a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Karának Deák Ferenc termébe (Kecskemét, Izsáki út 10. főépület, földszint) a Forrás folyóirat 2016. július-augusztusi Kecskemét – változások, fejlődési tendenciák című tematikus számának bemutatójára  
Minden próbát sikerrel vett Spanyolországban a KEFO MotoStudent csapata
2016. 10. 08. - hiros.hu
Jól veszik az akadályokat Spanyolországban, a nemzetközi Motostudent versenyen a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem KEFO MotoStudent csapatának tagjai. Sikerrel teljesítették a verseny statikus feladatait, átestek a gépátvételen is, így saját fejlesztésű motorjukkal indulhatnak a hétvégi versenyen a Moto GP pályán. 
Harmadik lett a Dél-afrikai Sasol Solar Challenge versenyen a MegaLux
2016. 10. 02. - hiros.hu
Véget ért a világ legnagyobb, napelemmel működő autók versenye. A tizenegy induló közül a kecskeméti egyetem csapata a MegaLux, 4033.2 kilométeres távval a bronzérmet szerezte meg. 
Kutatók éjszakája a Pallasz Athéné Egyetemen
2016. 10. 01. - keol.hu
A Pallasz Athéné Egyetembe tagozódott, volt Kecskeméti Főiskola versenymotor-építő csapata, a KEFO MotoStudent által konstruált motorkerékpár az egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Egyetemi Karán a kutatók éjszakáján, 2016. szeptember 30-án. 
NAGYON JÓ CSAPATBA KERÜLTEM!" – FINTA ZITA VOLT A „NŐI ARCOK, NŐI ÉLETHELYZETEK" TEADÉLUTÁN VENDÉGE
2016. 09. 30. - kecskemetitv.hu
A felsőoktatásban működő új pozíció, a kancellária rendszer került a fókuszba szerdán kora este a Bozsó Gyűjteményben. Finta Zita kancellár volt a vendége a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által szervezett „Női arcok, Női élethelyzetek" teadélutánjának. A beszélgetésben a szakmaiságon túl a családi életről is szó esett.
 
Harmadik a kecskeméti egyetem napelemes autója
2016. 09. 30. - baon.hu
Egy nappal a verseny vége előtt a harmadik helyen áll a Pallasz Athéné Egyetem járműépítő csapata és napelemmel hajtott MegaLux autója a dél-afrikai Sasol Solar Challenge elnevezésű nemzetközi versenyen. A dobogó biztosnak tűnik.
IZZIK A MUNKA A KECSKEMÉTI JÁRMŰÉPÍTŐK KEZE ALATT
2016. 09. 30. - autopro.hu
Meglátogattuk az immár Pallasz Athéné Egyetem nevű intézmény mérnökhallgatóit, akiket motorgyártáson és versenyautó-újratervezésen kaptunk rajta.
Digitális technológiai újításokkal élményszerűbbé válhat az ének-zene oktatás
2016. 09. 29. - www.u-szeged.hu
A kutatómunkában az SZTE Zeneművészeti Kar munkatársai mellett más zenei és nem zenei intézmények oktatói is részt vesznek, így például a BTK Neveléstudományi Intézete, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Kar, a Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola és a Király König Péter Zeneiskola oktatói. 
RENDHAGYÓ TEADÉLUTÁN FINTA ZITÁVAL
2016. 09. 28. - hiros.hu
Finta Zita volt a vendége a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület Női arcok, női élethelyzetek című teadélutánjának szeptember 28-án. A Pallasz Athéné Egyetem kancellárjával Dr. Kalmár Éva, az egyesület elnökségének tagja beszélgetett.  
Izgalmas programok Bács-Kiskunban a Kutatók éjszakáján
2016. 09. 27.- hirado.hu
Robotszumó, plazmavágás, varázstanoda és füstölt paprika is várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakája szeptember 30-ai országos rendezvénysorozat Bács-Kiskun megyei programjain. 
Saját fejlesztésű motorral indulnak a spanyol versenyen
2016. 09. 27. - hiros.hu
Nagy fába vágta a fejszéjét a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatika Karának legifjabb járműépítő csapata. A KEFO MotoStudent tagjai vasárnap indulnak Spanyolországba, hogy a nemzetközi Motostudent versenyen mérkőzzenek meg a legjobb műszaki egyetem hallgatóival.
Látogatás a Dél-afrikai nagykövetnél
2016. 09. 20. - hiros.hu
A csapat, az elmúlt hét versenyfelkészülése után szombaton, Király András László, hazánk Dél-afrikai nagykövetének meghívására, a nagykövetség rezidenciájára látogatott.
Már közel 3000 diák tanul duális képzésben Magyarországon
2016. 09. 19. - hirek.ma
A magyarországi duális képzésben a 2012-es indulás 440 hallgatójához képest idén már 2990-en kezdték meg tanulmányaikat - mondta el Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem intézményvezetője egy szakmai konferencián az egyetem MTI-nek hétfőn megküldött tájékoztatása szerint.
Előadás és kerekasztal-beszélgetés a duális képzésről
2016. 09. 16. - hiros.hu
Dr. Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem megbízott vezetőjének, és Bihall Tamás oktatási és képzési alelnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete elnökének vitaindító előadása vezette fel azt a duális képzsről szóló kerekasztal beszélgetést, melyet a Közgazdász Vándorkonferencia alkalmából tartottak pénteken.
Akadémiai sportosztály kezdte a tanévet a Petőfiben
2016. 09. 12. - hiros.hu
Szeptember 1-jén megkezdődött a tanév a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában is, ahol a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával kötött együttműködés keretében egy sportra specializálódott első osztály indult.
Magyar jármű is indul a napelemes autók dél-afrikai versenyén
2016. 09. 12. - hirado.hu
Dél-Afrikában versenyez a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem MegaLux járműépítő csapata és napelemmel hajtott autója a szeptember 24-én kezdődő South African Solar Challenge nemzetközi versenyen. 
Dél-Afrika meghódítására készül a MegaLux
2016. 09. 12. - hiros.hu
A 24 órás repülőút előtt sajtótájékoztatót tartott a MegaLux csapata Budapesten a Pallas Athéné alapítványok székházában, melyen Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem intézményvezetője és Kutasi Zoltán, tanszéki mérnök a csapat vezetője beszélt a Dél-afrikai versenyről. 
Lakiteleken ismerkedtek az új szak gólyái
2016. 09. 09. - hiros.hu
Lakiteleken, a Tőserdei Pálinkaház és Étterem területén táborozott a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem most induló szakának, a gazdálkodási és menedzsment alapszaknak első évfolyama. 
MEGALUX - AZ AUSZTRÁL SIVATAGON ÁT
2016. 09. 09. - hiros.hu
Szeptember 24-én indul a MegaLux az újabb megmérettetésre. Most Dél-Afrika lesz a napelemes autók világversenyének helyszíne.
„A tudás a jövő üzemanyaga..." – MegaLux, a kecskeméti csodajármű
2016. 09. 08. - hiros.hu
Megérkezett a dél-afrikai Pretoriába a kecskeméti mérnökhallgatók szolárautója a Sasol Solar Challenge elnevezésű versenyre. 
A Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány közleménye
2016. 09. 09. - os.mti.hu
A Pallasz Athéné Egyetem új gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatóinak fele részesül a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány tanulmányi ösztöndíjában.
Három kutató munkáját támogatja a PADMA
2016. 09. 07. - hiros.hu
Elkezdődött az első tanév a Pallasz Athéné Egyetemen. Elindult a gazdálkodási képzés, itt vannak az első elsőévesek, hogy az új intézményben mélyítsék el tudásukat. 
Megtartották az első egyetemi tanévnyitót Kecskeméten
2016. 09. 06. - kecskemetitv.hu
Több mint 970 elsőévest köszöntöttek hétfőn a Pallasz Athéné Egyetem tanévnyitóján. + videó 
Közel ezer gólya az új egyetemen
2016. 09. 05. - baon.hu
972 első évfolyamos hallgató kezdi meg tanulmányait az új Pallasz Athéné Egyetem kecskeméti karain. Az ünnepélyes tanévnyitót hétfőn tartották a Törös Olga Sportcsarnokban.
Idén 290-en nyertek felvételt a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki karára
2016. 09. 05. - szoljon.hu
Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülést tartottak hétfő délután a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán Szolnokon.
Hétfőig lehet pályázni az Egyetem rektori székére
2016. 09. 05. - jnsz.hu
A pályázók személye egyelőre titkos, de egyikük mégis felfedte magát. November elején döntenek a pályázó személyéről. 
Megkezdődött a tanév a Pallas Athéné Egyetemen
2016. 09. 05. - hiros.hu
 „Szeretned kell azt amit csinálsz, s akkor a legdurvább munka is alkotássá válik.” - idézet Gorkij sorait Gaál József alpolgármester a Pallas Athéné Egyetem kecskeméti tanévnyitóján. 
Történelmi esemény Kecskeméten – Tanévnyitó a Pallasz Athéné Egyetemen
2016. 09.  05. - keol.hu
Nemcsak a kecskeméti felsőoktatás történetében számít mérföldkőnek 2016. szeptember 5-e, hanem a város történelmében is kiemelkedő a mai nap: tanévnyitó ünnepséget tartottak a Pallasz Athéné Egyetemen. 
Kecskemét fantasztikus sikert aratott Marosvásárhelyen
2016. 08. 29. - keol.hu
Hatalmas sikert arattak a kecskemétiek Marosvásárhelyen. A kétnapos, tucatnyi kecskeméti program minden eleméről a legnagyobb elismeréssel és köszönettel nyilatkoztak az erdélyi szervezők.
Kecskeméti-marosvásárhelyi konzultációk a Vásárhelyi Forgatagban
2016. 08. 27. - keol.hu
A Gaál József, Kecskemét alpolgármestere által vezetett kecskeméti delegáció vezetői - köztük Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem rektorjelöltje ...
Fel kel készülnie a paprikatermelőknek
2016. 08. 26. - kecskemetitv.hu
Rekordszámú érdeklődő részvételével zajlott az idei Magyar Paprika Napja, melynek a Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti Kara adott otthont. Közel háromszázan voltak kíváncsiak a hazai paprikatermesztési technológiákra. A termelőknek ugyanis fel kell készülniük a 2020 utáni uniós támogatás megvonására.
Fel kel készülnie a paprikatermelőknek
2016. 08. 26. - hiros.hu
Rekordszámú érdeklődő részvételével zajlott az idei Magyar Paprika Napja, melynek a Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti Kara adott otthont. Közel háromszázan voltak kíváncsiak a hazai paprikatermesztési technológiákra. A termelőknek ugyanis fel kell készülniük a 2020 utáni uniós támogatás megvonására.
A duális képzéstől lett népszerű a Pallasz Athéné Egyetem
2016. 08. 24. - origo.hu
Július 1-vel jött létre a kecskeméti és szolnoki főiskolák összevonásával a Pallasz Athéné Egyetem. Alig kéthónapos az ország egyik legfiatalabb alkalmazott tudományok egyeteme. Az új intézménynek még nincs rektora, a pályázatokat szeptember 12-ig kell leadni. A pályázók személye egyelőre titkos, de egyikük mégis felfedte magát.
Dél-Afrika átszelésére készül a Pallasz Athéné Egyetem napelemes járműve
Sikeres a Pallasz Athéné Egyetem és a Mercedes együttműködése
2016. 08. 25. - keol.hu
A kecskeméti központú Pallasz Athéné Egyetem sikeres, műszaki képzési profilú duális képzést működtet. Akadt hallgató, aki a BME helyett is Kecskemétet választotta, így nem csupán a térség fiataljai számára kínál vonzó alternatívát az intézmény.
Szuperkönnyű kerekeken a csodaautó
2016. 08. 11. - kecskemetitv.hu
A Pallasz Athéné Egyetem diákjai ezúttal Dél-Afrikát szeretnék meghódítani szuperautójukkal, a MegaLux-szal. A napelemes járműre ultrakönnyű kerekeket kaptak az egyik szponzortól.
Már csak öt napig jelentkezhetnek a diákok pótfelvételire
2016. 08. 03. - kecskemetitv.hu
Ennek során csak egyetlen képzés jelölhető meg. A Pallasz Athéné Egyetem nappali és levelezős szakokon is várja azok jelentkezését, akiket nem vettek fel sehova.
Augusztus 7-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire!
2016. 08. 01. - hiros.hu
A Pallasz Athéné Egyetem szinte valamennyi szakot meghirdeti a pótfelvételiben is, ahová azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel, vagy nem is adták be jelentkezésüket idén. 
Nyolcadik sebességre kapcsolhat az egyetem
2016. 07. 29. - hiros.hu
A Mercedes most bejelentett új beruházása egyben garancia arra, hogy a Pallas Athéné Egyetem hallgatói biztos karriert teremtsenek – hangzott el pénteken délután az új egyetemen rendezett sajtótájékoztatón.
Várják a leendő egyetemistákat
2016. 07. 29. - baon.hu
Minden szakon lehetőség van a pótfelvételire a kecskeméti egyetemen. A polgármester reméli, hogy a Mercedes pénteki, második gyár építésére vonatkozó bejelentése után még több fiatal gondolja majd úgy, hogy érdemes a hírös városban továbbtanulni, esetleg később letelepedni, családot alapítani.
1147 diákot vettek fel a Pallasz Athéné Egyetemre
2016. 07. 28. - kecskemetitv.hu
A négy karon összesen 17 szakon, kilenc felsőoktatási szakképzés, illetve egy mesterkurzus keretében indulhat meg a tanítás szeptembertől. Pótfelvételit is hirdettek, a jelentkezés határideje augusztus 7-e.
Hamarosan lehet pályázni a PADMA egyetemi ösztöndíjára
2016. 07. 27. - hiros.hu
Kedden este kiderült, kik jutottak be a július 1-jével létrejött Pallasz Athéné Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakára.
Új kancellár az egyetem élén
2016. 07. 25. - baon.hu
Egy miniszterelnöki határozat értelmében július 1-jétől a Pallasz Athéné Egyetemen Finta Zita látja el a kancellári teendőket. 
Finta Zita lett az egyetem kancellárja
2016. 07. 22. - hiros.hu
A július 21-ei Magyar Közlönyben megjelent, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Finta Zitát bízta meg a Pallasz Athéné Egyetem kancellári feladatainak ellátásával.
Zavartalanul indult el a munka
2016. 07. 22. - Új Néplap
Az új szolnoki egyetemi kar vezetői számítanak kollégáik és partnereik véleményére is. Pallasz Athéné Egyetem néven július 1-jén megkezdte közös tevékenységét a korábbi Kecskeméti és Szolnoki Főiskola. 
Megbízott dékánja lett a Gazdálkodási Karnak
2016. 07. 20. - jnsz.hu
Pallasz Athéné Egyetem néven kezdte meg a közös munkát az egykori Szolnoki és Kecskeméti Főiskola. A július 1-jei integráció óta mostanra már minden érintett megbízott vezető megkapta a megbízólevelét. Így a Szolnokon működő Gazdasági kar megbízott dékánja, dr. Lakatos Vilmos is. 
Egyetemi város lett Kecskemét
2016. 07. 01. - baon.hu
Ma kezdte meg a munkát a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával létre jött új egyetem, amely a magyar felsőoktatási intézmények között az alkalmazott tudományok egyeteme kategóriába tartozik.
Júliustól négy karral kezdi meg működését a kecskeméti egyetem
2016. 06. 30. - hiros.hu
A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával júliustól négy karral kezdi meg működését az új alkalmazott tudományok egyeteme Kecskeméten és Szolnokon - tájékoztatta a Kecskeméti Főiskola rektora az MTI-t.
Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola
2016. április 19. - keol.hu
Mérföldkőhöz érkezett a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációs folyamata. Április 19-én, kedden délután Kecskeméten együtt ülésezett a két intézmény szenátusa, hogy megvitassa az új egyetem intézményfejlesztési tervét. 
Elkezdődött a KEFO napok
2016. április 18. - baon.hu
Hétfőn kezdődött el a Kecskeméti Főiskola Hallgatói Önkormányzata által szervezett hagyományos KEFO Napok.
Mérnökök harca – A Kecskeméti Főiskola csapata is bemutatja önjáró gokartját
2016. április 18. - bacsmegye.hu
Fináléjához érkezik a Go-Kart, Go-Bosch! elnevezésű verseny harmadik, egyben utolsó évada április 23-án, szombaton. Elkészültek az önjáró gokartok a Bosch legmodernebb technikáit alkalmazva. Nyolc felsőoktatási intézményből tíz elszánt, mérnökhallgatókból álló csapat három kategóriában mutatja be hat hónap munkáját, amely megidézi a jövő autóját. A Kecskeméti Főiskola csapata is a legjobbak között.
Kecskemét-Szolnok-Kecskemét kerékpáros túra az egyetemmé válás tiszteletére
2016. április 15. - keol.hu
Tucatnyi elszánt kerékpáros arra vállalkozott, hogy Kecskemétről Szolnokra, onnét pedig vissza kerekeznek április 15-én, pénteken. Az akcióval a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülése, valamint az egyetemmé válásuk előtt tisztelegtek.


 

 

 

 

 

Média