Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Róla és rólad is szól! - Mentorálás a Tanítsunk Magyarországért program keretében

2020-ban egyetemünkön is elindult a Tanítsunk Magyarországért program, melynek célja kistelepüléseken élő, többségében hátrányos helyzetű 7. osztályos tanulók támogatása annak érdekében, hogy ők is hasonló eséllyel tanulhassanak tovább vagy találhassák meg helyüket a világban, mint városi, nagyvárosi társaik. A támogatás nem elsősorban korrepetálást jelent, hanem sokkal többet annál: beszélgetéseket, közös játékokat, kirándulásokat, élményeket, bizalmat és felelősséget.

Ebben a félévben Páhin és Csépán mentoráltak hallgatóink egy-egy hetedikes osztályt. Nemrégiben a csépai tanulók meglátogatták az egyetemet, ismerkedtek robotokkal, versenymotorral, versenyautóval, beültek a nagyelőadóba, beleszagoltak az egyetemi levegőbe. Kecskemétet sem ismerték még, így azt felfedezték biciklivel, és a dombról megnézték a kilátást. A páhi gyerekeket hasonló programmal várjuk a tanév végén. Ősszel ezek a tanulók már nyolcadikosok lesznek, akkor majd a középiskolákkal is meg fogjuk ismertetni őket, hogy a továbbtanulással kapcsolatos döntésben segítsünk nekik.

A csépai és páhi iskolákat visszük tovább, de ősszel bővülhet a mentorcsapat, hiszen más iskolákban is szükség van ránk. Ehhez várjuk az érdeklődő hallgatóink jelentkezését! A csatlakozás előfeltétele a Tanítsunk Magyarországért 1 (TM1) kurzus elvégzése és az elköteleződés legalább egy félévre.

Várjuk azon hallgatók jelentkezését, akik elkötelezettek amellett, hogy másoknak segítsenek, és készek arra, hogy ők maguk is fejlődjenek, tanuljanak! Ahogy a tavaszi mentorálás megmutatta: a mentorprogram nem csak a gyerekeknek, hanem a hallgatóknak is óriási öröm és lehetőség!

 

Információ és jelentkezés Dr. Sági Norberta oktatási rektorhelyettesnél, a program felelősénél teamsen vagy emailben: sagi.norberta@uni-neumann.hu

 

GALÉRIA