Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Robotkart üzemeltek be a GAMF-on - videóval

Új többfunkciós robotkart üzemeltek be a napokban a Neumann János Egyetem GAMF Karának informatikai tanszékén. A ritka eszköz a legmodernebbek közül való és a diákok a legfrissebb ismereteket sajátíthatják el az eszköz programozása révén.

A Neumann János Egyetemen új taneszközt kapott az informatika tanszék. Eddig is programozhattak robotokat a tanulók, az új eszköz azonban sokkal modernebb. Dr. Pásztor Attila az informatikai tanszék megbízott vezetője szerint fontos, hogy a hallgatók a legmodernebb eszközökön gyakoroljanak, hiszen az életben is ezekkel találkoznak majd.

- A saját oktatásunkba is szeretnénk bevezetni, a másik célunk pedig, hogy a környező középiskolákkal egy olyan 150-200 km-es körben megismertessük a természettudományos tantárgyakat. Robotikát, mechanikát, informatikát és oda is el fogjuk vinni ezt a robotot - nyilatkozta a Kecskeméti Televíziónak Pásztor Attila.

UME azaz az új robotkar 38 kilós így könnyen mozgatható. A gép által használt programnyelv középiskolások számára is viszonylag könnyen elsajátítható. A GAMF kar nem titkolt célja, hogy minél több fiatal számára tegye vonzóvá a műszaki képzéseket.

Ha valakit érdekel ez a terület, jó hír hogy a pótfelvételi időszak még nem zárult le.

Forrás: hiros.hu