Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Rendhagyó MKT Business Szerda a Neumann János Egyetemen

Ötödik alkalommal rendezték meg a Neumann János Egyetemen az MKT Business szerda elnevezésű előadássorozatot. Azonban, az eddigiektől eltérően, most nem egy előadó várta az érdeklődőket, hanem egy kerekasztal-beszélgetés. Az esemény vendégei Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója, Bán János, a Kecskeméti Média Centrum ügyvezető-főszerkesztője, valamint Gaál József a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke voltak. A beszélgetést moderálta Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja.

Új rendezvénysorozat indult útjára 2018 novemberében. A Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetem (MKT) Ifjúsági Szervezete szervezésében és az INPUT Program együttműködésével megvalósuló eseménysorozat a cégvezetéssel, üzletfejlesztéssel, és különböző menedzsment technikákkal kapcsolatos aktuális témákat járja körül.

Az MKT Business szerda első vendége Balogh Levente, a szentkirályi ásványvízkirály volt, őt követte Szarka Balázs, az Univer Cégcsoport elnök vezérigazgatója,  Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője,  majd Héjja János, több McDonald's tulajdonosa.

Az illusztris társasághoz most szerdán, az eddigiektől eltérően nem egy, hanem három vendég csatlakozott, akik kerekasztal-beszélgetés keretében mutatták be, az általuk képviselt cég/vállalkozás hogyan járul hozzá, hogy kielégítse a Kecskeméten élő emberek alapvető szükségleteit, mint az ivóvíz, tisztálkodási lehetőség, fűtés, szórakozási lehetőségek. 

A kerekasztal-beszélgetés vendégei voltak:

Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója. Épületgépész mérnökként végzett a Pollak Mihály Műszaki Főiskolán, továbbá a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát is sikeresen abszolválta.

Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője, a Szolnok Megyei Prima Díj díjazottja irodalom kategóriában (2011), ötszörös Zsoldos Péter-díj díjazott, a Hunyadi- sorozat szerzője (Bán Mór).

Gaál József, aki 2000 óta a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.Számos gazdaságfejlesztési szervezet tagja, kezdeményezésére, a kamaragesztorálásával jött létre a Hírös Beszállítói Klaszter, a Hírös Képző Konzorcium és a Hírös Bau Team. 2009-től címzetes főiskolai docens, a Szimikron Kft. tulajdonosa.

A rendezvény Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárjának moderálásával zajlott. A vendégek, amellett, hogy elmondták, milyen iskolákat végeztek, milyen képzéseken vettek részt, arról is meséltek, tanulmányaik hogyan szolgálták fejlődésüket. Ennek egyenes következménye volt a kérdés: fejlődésüknek és tapasztalataiknak köszönhetően hol tartanak most, mely céget, intézményt képviselik, jelenlegi életüket, munkájukat hogyan befolyásolja az eddig megtett út.

A teremben ülő fiatalabb és idősebb érdeklődők, különösen a Neumann János Egyetem hallgatói, képet kaptak arról, miért is fontos tanulni, az hogyan épül be az ember életútjába, hogyan szolgálja karrierjét. Azáltal, hogy meglátták a cégek, intézmények mögött álló embereket is, közvetlenül tőlük hallották történeteiket, kellő munícióval töltekeztek fel ahhoz, hogy maguk is a megismert három út valamelyikét, de legalábbis a tanulással, tapasztalással, sok-sok befektetett munkával járó ösvényt válasszák.

Forrás: www.hiros.hu

Galéria