Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Rangos tornán szereztek érmet a kecskeméti egyetemista futsalosok

Rangos tornán szereztek érmet a kecskeméti egyetemista futsalosokA Pallasz Athéné Egyetem 2016 nyarán megalakult — elsősorban futsalt játszó — csapata január első hétvégéjén vett részt a XV. Carissa Kupán Dunaújvárosban.

A nagy hagyományokkal rendelkező eseményre 29 csapat nevezett. A PAE egyetemistái "Kecskeméti Egyetem" és "Kecskeméti GAMF" néven két csapattal neveztek. A háromnapos viadalon az egyetemisták szombaton lejátszották csoportmeccseiket, és mindkét együttes a vigaszágon folytathatta küzdelmeit a Zeusz Kupáért. Vasárnap a Kecskeméti Egyetem néven játszó csapat az A-csoportban 2 győzelemmel és 1 döntetlennel csoportelsőként lépett az elődöntőbe, míg a Kecskeméti GAMF a B-csoportban 1 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség után harmadik lett.

A Kecskeméti Egyetem csapata az elődöntőben 1-1-es döntetlen után büntetőkkel vesztett, így a bronzért szállhattak harcba. A 3. helyért folyó küzdelemben sima 3-1-es győzelemmel győzedelmeskedtek.

Kőrösi János csapatvezető: Az egyetemistákkal elkezdett csapatépítés fontos állomás volt ez a kupa. Számomra az eredmény mellett a csapategység fejlődése is fontos, amelyet tökéletesen szolgált ez a két nap. Büszke vagyok a fiúkra a bátor, kitartó és remek játékért, az elért eredményért, és kőszőnetet kell mondanom a Pallasz Athéné Egyetem és a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club vezetőinek a támogatásért, hogy részt tudtunk venni a tornán.

A Kecskeméti Egyetem csapat tagjai: Csővári Gábor, Nagy Dániel (csk), Vágner Bence, Harmati Albert, Gubán Dániel, Koskár István, Danicska Tamás, Maczelka Zoltán, Huszti Ádám, Kőrösi János.

A Kecskeméti GAMF csapat tagjai: Király Zsolt, Kasi Róbert, Márk Ádám (csk), Nagy Martin, Yetik Deniz, Meskál Dániel, Balázs Sándor, Szabó Péter, Szabadi Zalán, Monori Martin, Gmoser Győrgy, Priskin Róbert, Szeleczki Szilveszter.

Mindkét csapatot Kőrősi János készítette fel és vezette ezen a tornán.

forrás (szöveg és kép): kesport.hu - 2017. 01. 10.