Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Pezsgő élet az egyetemen

Pezsgő élet az egyetemen Mozgalmasan telt a január a Pallasz Athéné Egyetemen. Elsőként a budapesti Educatio kiállításon mutatkoztak be az intézmény karai, majd nyílt napra várták az érdeklődőket az egyetemre. Nagy sikert aratott az első logisztikai verseny, a napokban pedig bővült a hallgatói ösztöndíjak köre.

2017. január 19-én nyitották meg Budapesten a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen a Pallasz Athéné Egyetem is képviseltette magát. Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia és az egyetem rektora, dr. Ailer Piroska is jelen voltak az eseményen. Rengetegen voltak kíváncsiak az egyetem képzéseire. Egyértelműen a járműipari szakok iránt érdeklődtek a legtöbben, de a gazdálkodási irány és az idén először induló logisztikai mérnök alapszak is nagyon népszerű volt a kiállításon.

Több száz középiskolás diák érdeklődött a Pallasz Athéné Egyetem január 24-ei nyílt napja iránt. A fiatalok és szüleik bepillantást nyerhettek az intézmény négy karának életébe, de találkozhattak azokkal a cégekkel is, amelyeknél később a szükséges gyakorlatot tudják megszerezni a duális képzés keretében.

A nyílt napon többek között azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy évente több száz diák részesül ösztöndíjban a Pallasz Athéné Egyetemen. Az állami támogatásokon kívül szociális, városi és alapítványi ösztöndíjakra is pályázhatnak a fiatalok. Az idei évtől egy új lehetőség is nyílik számukra. Havi 15 ezer forintot kaphatnak azok a diákok, akik két eredményesen lezárt félévvel rendelkeznek és tanulmányi átlaguk minimum hármas. Az ösztöndíjprogramot az Első Kecskeméti Lions Club Alapítvány biztosítja a Pallasz Athéné Egyetem hallgatóinak. Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn délután írták alá a GAMF-on.

A napokban zárult az első alkalommal megrendezett 24 órás logisztikai verseny az egyetemen. 39 csapat nevezett Bács-Kiskun, Pest, illetve Csongrád megyékből a vetélkedőre, amit a kecskeméti 200+ÁFA? nevű team nyert meg.

A Pallasz Athéné Egyetem egy felmérés szerint országosan a 3. helyen áll az itt végzett diákok elhelyezkedése tekintetében. Vagyis az itt frissen diplomázottak a tapasztalatok szerint, fél éven belül el tudnak helyezkedni, kezdő fizetésük pedig bruttó 300 ezer forint.

Forrás: Kecskeméti Lapok - 2017. 02. 07.
Képek: Pap Anikó és Bugány János