Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Pedagógusok munkáját ismerték el egyetemünkön

9 nyugalmazott pedagógus munkáját ismerték el péntek délután a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának dísztermében. A pályájukat 30-40 évvel ezelőtt kezdő tanároknak Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott.

Péntek délután a pedagógusok tiszteletére szólt a fanfár. Az áldozatos munkát végző tanároknak és a meghívottaknak Gawin Dávid zenélt, majd Tóth Alma Panna mondta el Szabó T. Anna Útravaló c. versét.

A pedagógus nap alkalmából a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán ma kilencen vehették át Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere által adományozott elismeréseket. A tanárok a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapták meg munkájukért. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerése azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.

A díjazottak méltatásában elhangzott, hogy példát mutattak emberségből, szorgalomból, kitartásból és türelemből. Az emlékérmeket Dr. Szabó Ildikó a Petőfi Sándor Gyakorlóiskola intézményvezetője és Dr. Rigó Róbert, a Pedagógusképző Kar dékánja adta át.

 

Galéria

Forrás: www.hiros.hu