Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Pedagógusképző Kar - infrastruktúra

Pedagógusképző Kar Pedagógusképző Kar

A Pedagógusképző Kar szépen karbantartott, hangulatos épületegyüttese Kecskemét belvárosában, a piac szomszédságában található. A hallgatók igazán kellemes körülmények között tanulhatnak a karon.

Pedagógusképző Kar Pedagógusképző Kar

Az oktatási főépület termei – többek között a díszterem, a tanácsterem, az első emeleti előadóterem – az oktatás mellett reprezentatív rendezvényeknek is helyet adnak.  A karon törekszenek arra, hogy az elismert művésztanárok munkái jelen legyenek az épületben, így több termet is díszítenek alkotásaik. A főépületben található a hallgatók által kedvelt számítógépes központ is, ahol anyagot gyűjthetnek  dolgozataikhoz vagy egyszerűen csak „szörfölhetnek”  világhálón.

Pedagógusképző Kar Pedagógusképző Kar

Minden hallgató tehetséges valamiben:  a képzőművészeti és zenei stúdiók kiváló helyszínt biztosítanak arra, hogy a leendő tanítók és óvodapedagógusok kibontakoztathassák tehetségüket. Ehhez nemcsak a megfelelő termek és eszközök állnak rendelkezésre, hanem az oktatói biztatás és segítség is.

Pedagógusképző Kar Pedagógusképző Kar

A campus legújabb épülete az uniós forrásból épület oktatás-módszertani központ, amelyben multifunkcionális terek szolgálják az oktatást. Itt kapott helyet a táncterem és a természettudományos oktatóterem is. A kar legutóbbi fejlesztése a  csillagvizsgáló kialakítása az épület tetején. A nyitható és forgatható kupolában két professzionális távcsővel lehet kémlelni a Napot és az éjszakai objektumokat.

Pedagógusképző Kar Pedagógusképző Kar

Az egyetem  Könyvár és Információs Központjának Pedagógiai Szakkönyvtára nem egyszerűen könyvtárként, hanem közösségi térként is funkcionál, ahol a hallgatók nemcsak a tanuláshoz szükséges anyagokhoz juthatnak hozzá, hanem beszélgethetnek, találkozhatnak is, vagy eltölthetik az órák közötti időt.

Pedagógusképző Kar Pedagógusképző Kar

A sportolást tornaterem, kondicionáló terem és egy gumírozott borítású kézilabdapálya is szolgálja a campus területén.

Pedagógusképző Kar Pedagógusképző Kar

Az egyetem egyik gyakorló óvodájának két épülete is megtalálható a campus területén, így a hallgatók akár helyben is eltölthetik gyakorlatukat.