Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Partnerségi együttműködések

A Neumann János Egyetem széles körű kapcsolatrendszerével szervesen beágyazódik gazdasági-társadalmi környezetébe. Az intézmény stratégiai partnerei Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Magyar Nemzeti Bank, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., az Univer Product Zrt., a Deltaplast Kft. és a Bács-Zöldért Zrt. Co-op Hungary Zrt., a CLAAS HUNGÁRIA Kft. és a BI-KA Logisztika Kft. A szoros együttműködést az ünnepélyesen aláírt együttműködési megállapodások jelzik.

Az egyetem számtalan kétoldalú partnerségi kapcsolatot ápol a régió cégeivel, gazdálkodóival: oktatás- és kutatásfejlesztési tevékenységével messzemenőkig figyelembe veszi a gazdaság igényeit, egyúttal a gyakorlati képzésben számít és épít a térségben működő cégek, gazdálkodók nyújtotta lehetőségekre. Új típusú, szoros kapcsolatot jelent a gazdasági szereplőkkel a  duális képzés bevezetése, amelyben a cégek oktatási partnerként vesznek részt. A hallgatók a tanulmányi idő felét egy adott cégnél töltik, amely hallgatói munkaszerződéssel foglalkoztatja az egyébként nappali tagozatos hallgatót. Ez a képzéstípus minden eddiginél rugalmasabban reagál a gazdaság elvárásaira és szorosabbra fűzi a főiskola kapcsolatát a vállalatokkal. 

Az egyetem az oktatási szférában is kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik: együttműködik felsőoktatási és közoktatási intézményekkel, felnőttképzési helyekkel. Sikeres közös oktatási programok, kutatási együttműködések és pályázati projektek a partnerség mérföldkövei.

Számos szakmai és civil szervezet tartozik a Neumann János Egyetem partnerei közé, mint ahogyan a  médiával – helyi, regionális és országos – is korrekt kapcsolatokat ápol.

nemzetközi együttműködés terén a SOCRATES/ERASMUS programban több mint negyven partnerrel létezik kétoldalú megállapodásunk, de ezen kívül az egyes karok is kiépítettek olyan nemzetközi kapcsolatokat, amelyek csereprogramokban, pályázati és kutatási együttműködésekben valósulnak meg.

Partnereink