Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Fejlesztések saját forrásból

2007-ben az akkori Kecskeméti Főiskolának sikerült jelentősebb bevételre szert tennie a homokbányai ingatlanegyüttes egyik ingatlanának értékesítésével.  A megközelítően 1,5 milliárd forintot teljes egészében fejlesztési terveink megvalósítására fordítottuk.


Új sportcsarnok

Az Egyetem működésében mérföldkőnek tekinthető az új sportcsarnok megépítése, amely a nemzetközi szabványoknak megfelelő küzdőtérrel rendelkezik. A 300 millió forintos beruházás nemcsak a egyetemi diáksport, hanem a város sportélete szempontjából is kiemelkedő fejlesztés. Az új sportcsarnok teremtette meg a feltételeit a nemzeti bajnokság második vonalában küzdő kosárlabdacsapat működtetésének, amely a város élvonalbeli csapatának az utánpótlást jelent.  A sportcsarnok színvonalas helyszínt jelent olyan egyetemi rendezvényeknek, mint a tanévnyitó vagy a diplomaátadó. A sportcsarnok 2011-ben Törös Olga tirnász olimpikon nevét vette fel.

Új sportcsarnok

Nagyelőadók felújítása

Fontos lépés volt az oktatási infrastruktúra javításában, hogy a főiskola mindhárom nagyelőadóját – a GAMF Karon az Eötvös Loránd nagyelőadót és a Bolyai János kiselőadót, a Kertészeti Főiskolai Karon pedig a Dr. Filius István nagyelőadót – teljes körűen felújítottuk. Korábban csak álomnak tűnt az a modern technika – oktatástechnika és üzemeletetési rendszerek –, amit a fejlesztés során nagyelőadóinkba telepítettünk. Minden igényt kielégítő nagyelőadóink színvonalas haza és nemzetközi konferenciák megrendezésére is alkalmasak.

Nagyelőadók

Könyvtárak felújítása

Az elmúlt években felújítottuk a főiskola valamennyi könyvtárát. A teljes körű fizikai modernizáción túl megjelentek azok a korszerű könyvtártechnikai megoldások, amelyek közvetlen módon is segítik az oktatói és kutatói munkát.  A legjelentősebb változás a Műszaki és Gazdasági Szakkönyvtárban történt, ahol a korábbi tornaterem bevonásával – egy galériás, impozáns infotér kialakításával – mintegy duplájára nőtt az alapterület. Ehhez uniós forrást is igénybe vettünk.

Könyvtárak

Gyakorló óvoda épületeinek felújítása

Teljes körűen felújítottuk gyakorló intézményünk két óvodaépületét, amelyek a Pedagógusképző Kar telephelyén találhatók. Mindkét épület kívül-belül megszépült, és kulturált,kellemes környezetet biztosít mind az óvodások, mind a gyakorlatukat végző hallgatók számára.

Gyakorló óvoda

Sportpálya kialakítása a Pedagógusképző Karon

A sportolási lehetőségek bővítésére a Tanítóképző Főiskolai Karon új szabadtéri tenisz-, illetve kézilabdapályát alakítottunk ki a legkorszerűbb „ízületkímélő” burkolattal.

 

Optikai gerinchálózat  kiépítése

 Mintegy 120 millió forintos beruházással alakítottuk ki a főiskola optikai gerinchálózatát, amely a város különböző távoli pontjain található telephelyek  nagyteljesítményű informatikai összeköttetését biztosítja. Ezzel a fejlesztéssel  hosszú távra megoldottuk a főiskola alapvető rendszereinek – TÜSZ, bér és munkaügyi rendszer, ETR, stb. – stabil üzemeltetését, nagy tömegű információk  gyors és biztonságos továbbítását.

 

Energetikai rekonstrukció

Az energetikai rekonstrukció keretében a Tanítóképző Főiskolai Karon és a  Kertészeti Főiskolai Karon a  központi óriáskazánokat új kondenzációs készülékekre cseréltük, emellett megtörtént a belső csőhálózat és a radiátorok teljes cseréje, valamint az elöregedett vízhálózat teljes rekonstrukciója is. Kiváltottuk a homokbányai kollégiumok gazdaságtalan távfűtési rendszerét, és a GAMF Karon is lényeges korszerűsítést hajtottunk végre. A program finanszírozásába uniós forrásokat is sikerült bevonnunk, így módunk nyílt mindhárom karon és a Homokbányai Kollégiumban is napkollektorok alkalmazásával a megújuló energiák irányába is elmozdulni.

Fejlesztések, projektek