Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Pallasz Athéné Egyetem – Büszkék vagyunk friss diplomásainkra!

Pallasz Athéné Egyetem – Büszkék vagyunk friss diplomásainkra!A Pallasz Athéné Egyetem első végzősei vehették át diplomájukat, illetve igazolásukat a hét végén, két helyszínen megtartott diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésen.

Pénteken a Gazdálkodási Kar hallgatói a szolnoki campus aulájában kapták meg okleveleiket, míg a kecskeméti GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, valamint Pedagógusképző Kar végzőseinek diplomaátadó ünnepségére szombaton, a Törös Olga Sportcsarnokban került sor.

A Pallasz Athéné Egyetem első végzősei vehették át diplomájukat, illetve igazolásukat a hét végén, két helyszínen megtartott diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésen.

Pénteken a Gazdálkodási Kar hallgatói a szolnoki campus aulájában kapták meg okleveleiket, míg a kecskeméti GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, valamint Pedagógusképző Kar végzőseinek diplomaátadó ünnepségére szombaton, a Törös Olga Sportcsarnokban került sor.

Az eseményt mindkét városban Dr. Ailer Piroska rektor nyitotta meg. Beszédében Dante szavait idézve emlékeztetett: „Gondold meg, hogy ez a nap soha nem virrad fel még egyszer!” Számos életképet, többek között az elmaradt – vagy ellógott – tanórák jellegzetes örömérzetét felidézve kérte a végzősöket, hogy ne feledjék alma materüket, és jó szívvel emlékezzenek diákéletük minden pillanatára.

Szolnokon Szalay Ferenc polgármester gratulált a friss diplomásoknak, kifejezve reményét, hogy a Tisza-parti megyeszékhelynek nem kell búcsút vennie tőlük, hiszen a város számos munkalehetőséggel várja mindannyiukat.

Másnap Kecskemét alpolgármestere, Dr. Szeberényi Gyula Tamás mondott köszöntőt, melyben egyebek mellett arra hívta fel a városban végzett fiatalok figyelmét, hogy a helyi vállalkozások, intézmények nemcsak távlatokat, de a karrier lehetőséget is nyújtanak számukra.

A rendezvényen kiemelkedő tanulmányi eredményük miatt könyvjutalomban részesültek mellett külön köszöntötték a MegaLux járműépítő csapatot is, melynek tagjai 2016-ban világraszóló sikert értek el 3. helyezésükkel Dél-Afrikában, a Sasol Solar Challenge versenyen.

A szolnoki Gazdálkodási Karon a legjobb teljesítményt nyújtott hallgatókat hagyományosan a „Bölcsek köve” egy darabjával jutalmazták.

A kecskeméti ünnepségen Hegedűs Zoltán nyugalmazott főiskolai docens, aki 1991. augusztus 1-jén kezdte oktatói pályáját, munkásságáért Pedagógus Szolgálati Emlékérem miniszteri kitüntetésben részesült.  Az oktatási tevékenységének meghatározó területei a robottechnika, hidraulika, ipari rendszertechnika. Élete összefonódik a zenével: muzsikál, népzenét gyűjt és tanít. 2004-ben Kodály Zoltán Díjat kapott, 2012-ben Pilinszky-díjas lett. Az általa 1982-ben alapított Hegedűs Együttes 2006-ban Bartók Béla Emlékdíjban részesült.

A 2016/2017-es tanév őszi félévében a négy karon összesen 430 hallgató tett záróvizsgát. Közülük 236-an vették át diplomájukat és 194-en végzettségüket tanúsító igazolást.

fotó: Pap Anikó

Képgaléria a kecskeméti eseményről

Képgaléria a szolnoki eseményről