Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Talaj- és Növényvizsgaló Laboratórium

BEMUTATKOZÁS

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Környezettudományi Intézetében a már működő jól felszerelt, korszerű agrokémiai laboratórium bázisán 2006-ban alakítottuk ki önálló szolgáltatató laboratóriumunkat. A laboratóriumi minőségirányítási rendszer kiépítése után 2007-ben a Nemzeti Akkreditáló Testület akkreditálta a szolgáltatásra specializálódott Talaj- és Növényvizsgáló Laboratóriumunkat.Szervezetünk 2007 decembere óta minőségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik a talajok fizikai, kémiai paramétereinek, valamint talaj- és növényminták tápanyag- (makro-, mezo- és mikroelem) és nehézfém-tartalmának vizsgálatára. akkreditációs  A fentieken kívül a laboratórium számos egyéb vizsgálattal is szolgálja a termelőket. Nagy pontossággal végzi például gabonaminták (búza, árpa, kukorica) nedvességtartalmának, sikértartalmának, fehérjetartalmának, kemémyítő-tartalmának, olajos növények (repce és napraforgó) olajtartalmának meghatározását, kertészeti öntözővíz- és tápoldat vizsgálatokat, közegoldat és drénvíz vizsgálatokat. Vállaljuk továbbá zöldség- és gyümölcsminták beltartalmi értékeinek (cukor-, sav- és egyéb tartalmának) meghatározását. Igény esetén szakembereink elkészítik a tápanyag-utánpótlási javaslatokat, összeállítják a trágyázási terveket is.

Szakértőinkkel együttműködve vállaljuk szőlő-, gyümölcs- és erdőtelepítés előtti, humuszmentési, öntözési, hígtrágya kihelyezési talajvédelmi tervek készítését.

Akkreditációs nyilvántartási szám: NAT-1-1548/2015 - akkreditációs okirat


ELÉRHETŐSÉGEK

Tisztelt Ügyfeleink!

Nagyobb mennyiségű minta esetén haladjanak a cégtábla mellett kihelyezett nyíl irányába autó-bejárónk kapujáig. Ott a tábla melletti kaputelefonon csengessenek, majd a kapu nyitása után hajtsanak a gépkocsival a tornacsarnok melletti bejáratig. A bejárattól balra, liftünk segítségével nagyobb mennyiségű mintát is könnyen fel tudnak hozni.

Egyéb esetben, vagy bármilyen akadályoztatás esetén jelezzék érkezésüket a portán, vagy a kerítésen elhelyezett kaputelefonon keresztül közvetlenül a laboratóriumban, és személyesen segítünk Önnek a bejutásban.

Köszönjük együttműködésüket!


Dr. Pető Judit, laboratóriumvezető 
Telefon: +36(76)517 661
E-mail: vizsgalolabor@kvk.uni-neumann.hu

Hüvely Attila, laboratóriumvezető-helyettes
Telefon: +36(76) 517 661
Mobil:      06(20)355 48 32

Cím: 6000 Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1-3. (korábbi Erdei Ferenc tér 1-3.; 2016 májusától névváltozás)
Ügyfélfogadás/Mintaátvétel: Főépület III. emelet, 357-es szoba (Parkolási lehetőség a kapun belül, a parkolóban) 
Ügyfélfogadási idő: H-P: 8-16 óra között
Telefon: +36(76) 517 661, 517 733
E-mail: vizsgalolabor@kvk.uni-neumann.hu

 

Bővebb információk

Tudományos élet