Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Ópusztaszerre látogattak a Neumann János Egyetem Erasmusos hallgatói

2019. május 10-én Ópusztaszeren ismerkedtek Erasmusos hallgatóink a magyar történelemmel és kultúrával. Nédó Dominik, az NJE Gazdaságtudományi Kar gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatójának beszámolóját olvashatják.

„Pénteken lehetőségem nyílt, hogy ellátogassak Ópusztaszerre az NJE Erasmus hallgatóival. Általános iskolai éveim alatt már körbejártam a község nevezetességeit, azonban most nem csak egy szimpla kirándulásról volt szó. A mostani alkalommal én is házigazdának éreztem magam és egyfajta felelősségként tekintettem a magyar kultúra és annak értékeinek átadására. Jó volt látni, hogy a külföldi hallgatók nyitottak és érdeklődőek voltak a témával kapcsolatban. A programok tekintetében, először egy idegenvezetésre került sor a Történeti Emlékpark körül, amelyet Feszty Árpád festőművész körpanorámája követett. A délután folyamán részesei lehettünk egy korabeli lovasbemutatónak. Nagyon élveztem ezt a napot, remélem, a közeljövőben lesz még alkalmam ehhez hasonló programokon részt venni.”

 

 

“On Friday (10.05.2019) I got a possibility to go to Ópusztaszer with the Erasmus students of John von Neumann University. During my primary school years I have already visited the sights of this village, but at this time it wasn't a simple excursion. I felt like a host that I have a responsibility to spread the Hungarian culture and the values. It was good to see that the international students were opened and interested in this topic. About the programs, firstly we had a guided tour around the Heritage Park, after that we visited the Feszty-panorama. In the afternoon we watched a horse show from the olden times. I really enjoyed this day, I hope in the near future I can participate in similar programs.”

 

Nédó János Dominik,

NJE GTK 6. féléves, Gazdálkodási és Menedszment szakos hallgató

 

Galéria