Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Olvassátok szeretettel GTK-s hallgatónk, Tóth Teodóra Erasmus-beszámolóját Olaszországból!

Február 15-én este érkeztem meg Olaszországba, pontosabban mondva Varesébe, a szállásomra. Nagy mosollyal fogadtak a kollégiumba, mindenben segítettek, illetve segítenek most is, ha kérdésem van. Jó köztük lenni.

Örülök, hogy a jelenlegi helyzet ellenére meghoztam a döntést, hogy Erasmus mobilitással Olaszországban töltök 4 hónapot. Itt picit szabadabbak a korlátozások, nyitva vannak a kávézók, éttermek, az utcák tele vannak a társaságra, beszélgetésre vágyó emberekkel. Feltöltődés köztük sétálgatni.

A tanulmányaim ellenben itt is online formában zajlanak, így az otthoni órák mellett az ittenieket is hallgatom, illetve olaszórákon is részt veszek, ebből kifolyólag sokat ülök számítógép előtt. Viszont amikor csak tehetem, a szabad levegőn vagyok. 20-22 fok körül mozog itt a hőmérséklet, tehát nagyon szép az idő, teljesen alkalmas a kisebb kirándulásokra, melyek tervben vannak. Ezek közül egy már meg is valósult: előző vasárnap, február 21-én Angera városát látogattam meg, mely a Lago Maggiore partján helyezkedik el. Csodás volt, gyönyörű utcákkal, épületekkel, kápolnákkal, illetve a tó partján sétálgató és nézelődő emberekkel. A következő kirándulásomat most szombatra tervezem, mikor Porto Ceresiót csodálnám meg, ami pedig a Lago di Lugano partján helyezkedik el, nagyon közel a svájci határhoz. Kíváncsian várom a látnivalókat és az itt töltött idő alatt – a tanulás mellett természetesen – szeretném a korlátozásokat betartva a leginkább fölfedezni Olaszország ezen gyönyörű részét.

 

Az University of Insubria bemutatkozó videóját itt nézhetitek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=8bhxbtTbOc0

Ha kedvet kaptatok, jelentkezzetek a 2021 őszi félévben megvalósítandó Erasmus mobilitásra az alábbi elérhetőségen április 30-ig:

international.office@uni-neumann.hu

 

Galéria