Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Nyílt napot tartott a Pedagógusképző Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

2018. január 9-én nyílt napot tartott a Pedagógusképző Kar, amely rengeteg érdeklődőt vonzott. A Kar előadással, kiállítóval és programmal várta az egyetemre látogató szülőket és jövendő hallgatókat. A Kar munkatársai igyekeztek minél több információt átadni a képzésekről a megjelenteknek.

A színvonalas és gyakorlatorientált képzések sorában megtalálhatók a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító alapszakok, valamint új képzési területként a közösségszervezés alapképzési szak.

Hallgatóink számára az egyéni képességek kibontakoztatásának, a tehetséggondozásnak számos formája biztosított. Az itt tanuló diákok számára színes és színvonalas hallgatói rendezvények, szabadidős, kulturális és közösségi programok teszik még feledhetetlenebbé az egyetemi éveket. A felsőoktatási tanulmányokkal együtt járó kiadásokat több állami, városi és egyetemi ösztöndíj is segít mérsékelni.

2018. szeptemberétől a következő alapképzési szakokra lehet jelentkezni:

            - csecsemő- és kisgyermek nevelő

            - óvodapedagógus

            - tanító

            - közösségszervező

 

Előzetes alkalmassági vizsga

A NJE-PK előzetes alkalmassági vizsgát hirdet meg, amelynek eredménye „megfelelt” minősítés esetén a 2018-as felvételi eljárásban elfogadtatható.

Vizsgakövetelmények szakonként

Tanító valamint óvodapedagógus szakokon: ének-beszéd-testi alkalmassági vizsga.

Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon: beszéd alkalmassági vizsga.

 Ideje: 2018. február 1. csütörtök

Jelentkezési határidő: 2018. január 20. szombat 23:59

Az előzetes alkalmassági vizsgáról többet megtudhat a http://pk.uni-pae.hu/alkalmassagi-vizsga weboldalon.

 

Nyílt nap a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában

2018. 01. 09-én érdeklődő, leendő 1. osztályos szülők látogattak el az intézmény által szervezett nyílt napra. 8.00-10.00 óráig angol, matematika, testnevelés, olvasás és rajz tanórákat tekinthettek meg a vendégek.

Az óra közötti szünetben a felnőttek ellátogathattak az iskola tantermeibe, megnézhették az ebédlőt, a sportpályát, tornacsarnokot, előadótermet és a parkot is.

10.00 - 11.00 óráig az intézményvezető tájékoztatta a szülőket az iskolában folyó oktató-nevelő munkáról, valamint Jánosi István úr, a KESI vízilabda-szakosztályának vezetője ismertette a sport orientációjú osztályban bevezetendő vízilabda-programot.

Ezen a napon vendégül láttuk a középiskolás tanulókat is, akik a hallgatói képzésről szóló tájékoztatót és egy tanórai foglalkozást is megtekinthettek.

 

Nyílt napot tartott a héten a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara is

 

2018. január 10-én nyílt napot tartott a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara.

A résztvevők megtekinthették a Kar gyakorlati területeit, és a Talaj- és Növényvizsgáló Laboratóriumot.

A karon végzettek ma már olyan vállalkozó típusú mérnökök, akik a megváltozott ágazati struktúrában is megfelelő szaktudással és ismereteik folyamatos megújításának képességével rendelkeznek. A karon olyan gyakorlati tudást szerezhetnek, amellyel alkalmazottként és vállalkozóként is biztos egzisztenciát teremthetnek.

2018. szeptemberre meghirdetett alapképzési szakok:

            - Kertészmérnöki

            - Vidékfejlesztési agrármérnöki

            - Mezőgazdasági mérnöki

            - Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki

 

Gyere el január 18-20-ig bármely napon az Educatio kiállításra, és tudj meg többet az NJE képzéseiről!

Egyetemünk idén is részt vesz a budapesti Educatio kiállításon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az NJE standjánál január 18-tól 20-ig a Hungexpo-n!

 

A „nagyszínpad”-tól balra, 135 nm-en elhelyezkedő standunkon helyet kap legnagyobb duális partnercégünk is, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., valamint Kecskemét Megyei Jogú Város is kiállító lesz.

 

A hozzánk látogató diákok, továbbtanulni vágyó hallgatók és szülők tájékoztatást kaphatnak oktatóinktól, hallgatóinktól és résztvevő munkatársainktól az egyetem öt karának képzési kínálatáról, a hallgatói életről, duális partnereinkről, valamint két egyetemvárosunkról, Kecskemétről és Szolnokról.

Képviseltetik magukat továbbá hallgatói járműépítő csapataink, standunkon megtekinthető lesz a Megalux napelemes járművünk, valamint a látogatók fényképezkedhetnek a MotoStudent csapatunk versenymotorján is.

 

Az előző évekhez hasonlóan több érdekességgel készülnek karaink az érdeklődőknek, érdemes ellátogatni hozzánk!