Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Nyílt Napot tartott a GAMF Műszaki és Informatikai Kar

A Pallasz Athéné Egyetemre jelentkezett érdeklődő középiskolásokat és szüleiket vártuk Nyílt Napjainkon Kecskeméten, az Egyetem Izsáki úti épületeiben július első szombatján.

A szeptemberben induló, logisztikai mérnöki alapszakra jelentkező diákok a hétvégén az Egyetem „Logisztika délelőttje” című eseményén vehettek részt. Dr. Török Erika, a GAMF Műszaki és Informatikai Karának oktatási dékánhelyettese, valamint oktatóink válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.  Szó volt többek között a felsőoktatási intézménybe való beiratkozásról, a logisztikai mérnöki alapszak tantervéről, ösztöndíjakról és a duális képzésről is. A diákok a logisztika témaköréhez kapcsolódó játékokat is kipróbálhattak.

Szintén szombaton került megrendezésre az Informatika Tanszék szervezésében a Mérnökinformatikus BSc, a Programtervező informatikus és Mérnökinformatikus rendszergazda felsőoktatási szakképzések iránt érdeklődő középiskolás diákoknak szóló tájékozató nyílt nap. Az eseményre az ország több pontjáról érkeztek diákok, többségük szülei kíséretében. Az eseményt Dr. Kovács Lóránt, a GAMF Kar dékánja nyitotta meg. Ezt követően a diákok tájékoztatást kaptak a beiratkozással és a hallgatói előmenetellel kapcsolatos tudnivalókról, az alapszak képzési tervéről és a választható specializációkról. Az érdeklődők az informatika szakmai angol nyelv tanulásáról, valamint az Erasmus+ program külföldi tanulási lehetőségeiről is tájékozódhattak.

Az Informatika Tanszéken folyó tehetséggondozásról, a Tudományos Diákköri munkákról és a hallgatói műhelyekről Dr. Bolla Kálmán és Drenyovszki Rajmund oktatók, a Szakkollégiumban folyó hallgatói tevékenységekről pedig Göcs László a szakkollégium vezetője számoltak be.  Az IBContoll Informatikai Kft. vezetője Apáti László, a cég és az Informatika Tanszék közötti együttműködés előnyeiről nyilatkozott elismerően, valamint bemutatta a mérnökinformatikus hallgatók számára kiírt ösztöndíj pályázatokat és a közösen végzett projektfeladatokat. Az előadások után az ipari robot és az elektronika labort is meglátogathatták a nyílt napra érkezők, valamint kérdéseket tehettek fel Dr. Johanyák Csaba, Dr. Pásztor Attila és Dr. Alvarez Gil Rafael Pedro szakfelelősöknek.

A nagy sikerre való tekintettel a jövőben is tervezzük a tájékoztató nyílt napok megrendezését és bízunk benne, hogy a résztvevőkkel szeptemberben újra találkozunk!