Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Nuno José Martins Guerra adjunktus vendégoktató fogadása

az ERASMUS+ Staff Mobility for Teaching program keretében a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán

2018. április 16-17-én látogatta meg az Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karát és tartotta meg előadásait Nuno José Martins Guerra adjunktus, aki Porugáliából az Instituto Politeécnico de Castelo Branco - Escola Superior de Gestao de Idanha-a-Nova-ból érkezett.

Előadása során Nuno Guerra adjunktus úr bemutatta az egyetemet és a várost, ahol dolgozik. Ezután prezentációja, melyet a Turizmus-vendéglátás szakos (BA) harmadéves hallgatóinknak adott elő, a marketing kommunikáció jelentőségéről és szerepéről szólt a turizmus szektorban.  Esettanulmányokon keresztül hívta fel a figyelmet az információs technológiák változására, fejlődésére és azok hatására a turizmusra, demonstrálva ezt portugál példákkal. Hallgatóinkat kérdésekkel sikeresen vonta be előadásába.

 

Látogatását ő maga is sikeresnek ítélte meg, kifejezte a további együttműködésre vonatkozó szándékát mind hallgatói, mind oktatói területen.

 

Az Instituto Politeécnico de Castelo Branco, Portugália partnerrel az Inter-institutional agreement megújításra került 2017. novemberében. Ez a szerződés nem csak karunknak nyújt együttműködési lehetőséget a turizmus területén, hanem a „Mérnöki és konstrukciós” valamint „Mezőgazdasági” területekre is megkötésre került, tehát egyetemünk más karai számára is elérhető.