Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Neumann János portéját adományozta egyetemünknek a GAMF Kar egykori hallgatója

Egy Neumann János portrét adományozott intézményünknek Nagy László, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar 1970-ben végzett hallgatója. A tűzzománc technikával készült képet csütörtökön délelőtt adta át az egyetem vezetőinek.

Tűzzománc technikával készült Neumann János portrét kapott a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara, amelyet Nagy László, az intézmény 1970-ben végzett hallgatója készített.

Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, nagy örömmel tapasztalják, hogy volt hallgatóik büszkék az egyetemen megszerzett tudásra. Főleg az öregdiák találkozókon, vagy az aranydiploma átadókon tapasztalhatják meg, milyen erős a kötődés az egyetemhez és a tanárokhoz.

Nagy László 1970-ben végzett az egyetemen, amely akkor még főiskola volt. Az eseményen kitért a megszerzett élményeire, illetve elmondta, anno nem is volt kérdés számára, hogy másik intézménybe jelentkezzen. Hozzátette, 50 év után felemelő számára, hogy az akkori főiskola egyetemmé vált. Nyugdíjasként szeret zománcozással portré készítéssel foglalkozni, így jött az adományozás ötlete.

- Amikor ez a kép is elkészült akkor gondoltam, hogy ne nálunk díszelegjen, hanem felajánlottam az egyetem dékánjának, dr. Kovács Lóránt úrnak, aki nagy örömömre elfogadta a felajánlást - mondta Nagy László.

Dr. Kovács Lóránt, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja elmondta, egy tanár, egy oktatási intézmény számára nincsen csodálatosabb dolog, mint például az, hogy valaki 50 év távlatából úgy gondolja, hogy fontos volt neki ez az intézmény. Megemlékezik róla, és a saját alkotásával hozzájárul az intézmény fejlődéséhez. Hiszen a Neumann János név az egybeforrt az egyetemmé válással is.

A portrét néltó helyen, a díszteremben fogják elhelyezni.

Forrás: www.hiros.hu

 

GALÉRIA