Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Nem állt le az élet az egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán

Nem állhatnak le a kerti munkák a távoktatás idején sem a kecskeméti Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán.

A gyakorlati képzések során a hallgatók nem csupán különféle növényeket termesztenek, valamint palántákat, paprikát és paradicsomot nevelnek, hanem kísérleteznek is. Hogy ne vesszen kárba az eddigi energia, az oktatók végzik el a munkálatokat a járvány ideje alatt, akik videókat, fotókat készítenek a növényekről, ezeket küldik el a hallgatóknak. Legutóbb a káposztafélék szegélyét ültették be virágokkal a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának oktatói. Bár a diákok otthon tanulnak, a növénytermesztés nem állhat meg.

- A kísérleteket folyamatosan fenn kell tartani, a növényvédelmi munkákat el kell végezni. A kísérleti metódusokat meg kell csinálni különböző oldatokkal, tápanyagokkal, növény védőszerekkel kell kezelni a növényeket. Itt az a szerencsés helyzet van, hogy minden kísérlet általában egy oktatóhoz tartozik, ahhoz tartozik egy hallgató, így tudja az oktató, mit kellene megcsinálnia a hallgatónak. Így most meg tudjuk csinálni helyettük ezt a munkát - mondja Palkovics András az NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja.

Az oktatók az elméleti tudást gond nélkül át tudják adni a hallgatóknak, azonban a gyakorlati képzés anyagait már nehezebb megtanítani.

 

Galéria

 

Forrás: www.hiros.hu