Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Nagyon jó csapatba kerültem!” – Finta Zita volt a „Női arcok, Női élethelyzetek” teadélután vendége

KEZDŐLAP » KECSKEMÉT Nagyon jó csapatba kerültem!” – Finta Zita volt a „Női arcok, Női élethelyzetek” teadélután vendégeA felsőoktatásban működő új pozíció, a kancellária rendszer került a fókuszba szerdán kora este a Bozsó Gyűjteményben. Finta Zita kancellár volt a vendége a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által szervezett „Női arcok, Női élethelyzetek" teadélutánjának. A beszélgetésben a szakmaiságon túl a családi életről is szó esett.

Az édesapjától örökölt logikai készsége tette többek között rátermetté Finta Zitát, hogy eddigi pályája során a pénzügyi-gazdasági karrierje mindig felfelé ívelt, és sosem volt kitérő. A Pallasz Athéné Egyetem idén nyáron kinevezett kancellárja gazdag életútját tárta fel a hallgatóság előtt. Finta Zita kiemelte: a mostani megbízatása is a pénzügyi tapasztalataira alapoz. A kancellári pozíció új a felsőoktatásban. Mint ahogyan elhangzott: lényege az egyetem biztonságos gazdálkodásának felügyelete és fenntartása. Finta Zita az eltelt pár hónap alapján kijelentette, hogy egy nagyon jó csapatba került.

„Igyekszem nagyon szoros kapcsolatot kialakítani az egyetem oktatói gárdájával. Itt is nagy eredmény az, hogy sikerült kialakítanom a rektorasszonnyal, rektor helyettesekkel, dékánokkal, bármelyik oktatóval jó kapcsolatot; mindenkivel, aki eddig megkeresett. Próbálom megérteni minden kolléga feladatát; ez nekem most még egy nagyon fontos tanulási folyamat. Lényeges, hogy a megoldás irányába közösen keressük meg az odavezető legjobb utat" – fogalmazott Finta Zita, a Pallasz Athéné Egyetem kancellárja.

Az egyetem kancellárja lelkesen mesélt a férjével, a két gyermekükkel és a család kutyájával való emlékezetes kirándulásokról, de arról is, hogy szívesen főz; minden nap meleg ételt készít szeretteinek. Kevés szabadideje valamennyi percét a családjának szenteli.

forrás és videó: kecskemetitv.hu - 2016. 09. 30.