Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Múzeumok Éjszakája a Pallasz Athéné Egyetemen

Június 24-én délutántól egészen másnap kora hajnalig várták az ország múzeumai, intézményei a kalandvágyó érdeklődőket, hogy megmutassák állandó vagy erre az alkalomra összeállított kiállításaikat, tárlataikat. A kecskeméti rendezvénysorozathoz csatlakozott a Pallasz Athéné Egyetem is. Két helyszínen, különböző programokkal vártuk a látogatókat.

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.) aulájában a hallgatók által fejlesztett járműveket nézhették meg a vendégek „A jövő autói…” c. kiállításon. Sokan ismerkedtek a Megalux napelemes versenyautóval, a Megaméter mikrofogyasztású járművel és az okos gokarttal. Nagy sikere volt a sűrített levegős járműveknek, valamint a Formula Student versenyautónak is.

A képzőművészet szerelmesei a díszteremben Prokop Igor Jenő üvegképeit csodálták meg az „eARTh kreativitás és fenntarthatóság” elnevezésű kiállításon.

A Pedagógusképző Kar (6000 Kecskemét, Kaszap utca 6-14.) Csillagvizsgálója interaktív programokat hirdetett. A távcsöves bemutatókon a Napot, a Holdat, a Jupitert, a Szaturnuszt, különböző csillagcsoportokat és csillagködöket vizsgálhattak meg az érdeklődők.

Az esemény fotó ITT érhetőek el.