Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

MKE 53. Vándorgyűlés

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete július 14-16. között Kaposváron rendezte meg éves Vándorgyűlését, Fenntarthatóság, felelősség, szemléletformálás címmel. A szakmai kiállítók mellett számos szekcióülésen vehetett részt az a több mint 600 könyvtáros, aki a MATE Kaposvári Campusán töltötte ezt a három napot. Az NJE Könyvtár és Információs Központ öt fővel képviseltette magát, a Tudományos és Szakkönyvtári Szekcióban előadóként is.

A digitalizált tartalmak megőrzése és szolgáltatása mellett szó esett többek között az Open Access és a hazai könyvtárak lehetőségeiről, az új innovációs elektronikus szolgáltatások rendszeréről, a mesterséges intelligencia használatáról, a digitális íráskészség fejlesztéséről, a tudománymetriai ismeretekről, az adatbázisok használatáról. Utóbbiról a KIK igazgatója, Kötél Emőke tartott előadást (Adatbázishasználat – módszertani nehézségek), az elméleti háttéranyag mellett bemutatva a Neumann János Egyetem elmúlt 5 évének adatbázishasználati szokásait, változásait.

 

Az informatikusokat és könyvtárosokat aktuálisan érintő és érdeklő témakörök mellett, a szakmai tapasztalatcserén túl, kollégáink megbeszéléseket folytattak több más egyetem és könyvtári intézmény munkatársaival, többek között a webarchiválásról és egy digitalizációs projekt első lépéseiről, valamint egyéb programokban történő együttműködésről.

Galéria