Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Milliárdos vállalati kutatás-fejlesztési és innováció programban vesz részt egyetemünk

Milliárdos vállalati kutatás-fejlesztési és innováció programban vesz részt egyetemünkA Pallasz Athéné Egyetem (PAE) hallgatói és oktatói is közreműködnek abban a kutatás-fejlesztési és innovációs programban, melynek céljai hatékony és környezetbarát megoldások kifejlesztése az elöregedett teher- és haszongépjárművek újrahasznosítására.

Újabb, fontos kutatás-fejlesztési programban vesz részt a PAE. A Széchenyi 2020 program részeként, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 914 millió forintos támogatásával megvalósuló, közel 1,3 milliárd forint összértékű fejlesztést egy öt tagból álló konzorcium hajtja végre – olvasható az iszolnok.hu-n.

A várhatóan 2018 végéig tartó projekt keretében két mintacsarnok épül Szolnokon, melyekben a 10, leggyakrabban állami tulajdonban levő teher- és haszongépjármű 1-1 példányát, például az Ikarus korábbi városi autóbuszait bontják majd.

Ebben a projektben vesz részt a Pallasz Athéné Egyetem. A GAMF karhoz tartozó Anyagtechnológiai Tanszék és Járműtechnológiai Tanszék vállalta, hogy új, a műanyag, gumi, üveg és egyéb nem-fémes alkatrészek újrahasznosításához szükséges műszaki megoldásokat fejleszt ki. Az oktatók mellett természetesen a diákok is részt vesznek a munkában: elsősorban TDK és szakdolgozat-témaként szállhatnak be a modellértékű, kutatás-fejlesztésbe.

szöveg forrása: iszolnok.hu
kép forrása: http://www.thegengproject.com