Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Mérföldkő a kecskeméti mérnökképzésben - videóval

12 mérnökhallgató adott számot tudásáról csütörtökön a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán. A vizsga mérföldkőnek számít a kecskeméti mérnökképzés történetében, ugyanis most először volt záróvizsgája a mesterképzésen végzett hallgatóknak az egyetemen.

Mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti mérnökképzés. Most először vizsgáztak a Neumann János Egyetemen olyan hallgatók, akik mérnök mesterképzésen vettek részt a GAMF Műszaki és Informatikai Karán. A vizsga első felében bemutatták vizsgamunkájukat, vagyis azokat a gépeket, amik valós műszaki problémákra jelentenek megoldásokat.

- A Neumann János Egyetem mellett a város, és annak gazdasága, iparának szempontjából is rendkívül nagy jelentőségű, hogy Kecskeméten meghonosodott a gépészmérnök mesterképzés. Ezekre a hallgatókra, erre a tudásra nagyon nagy szüksége van városunk iparának, a térség gyárainak, vállalatainak egyaránt - mondta Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az egyetem és a GAMF Kar hosszú folyamat során jutott el idáig. Csütörtökön a 2-2,5 év alatt megszerzett tudásából 12 levelezős hallgató vizsgázott, akik jellemzően környékbeli cégeknél dolgoznak.

- Mind nappali, mind levelező tagozaton várjuk a hallgatókat. Egyébként utóbbinak egy kicsit nagyobb a népszerűsége, mert a levelező képzés óráit kimondottan a szombati napokon tartjuk, így mellette nyugodtan dolgozhatnak anélkül, hogy bármilyen szabadságot ki kellene venni - emelte ki dr. Weltsch Zoltán, a Neumann János Egyetem tudományos rektorhelyettese.

A gépészmérnöki mesterképzésen két specializáció található: célgéptervező és a műanyagfeldolgozó. A vizsgabizottság elmondása szerint szép feleleteket hallottak, jól felkészültek a hallgatók, tudásuk pedig összemérhető bármelyik másik egyetemen végzett hallgatóéval. A mai vizsgázók közül ezért biztosan mindannyian megkapják a mesterdiplomát.

Forrás: www.hiros.hu