Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Menedzsment és Controlling Konferenciát rendeztek a Neumann János Egyetemen

A vállalatok pénzügyi és számviteli fejlődéséről, modernizálásáról volt szó csütörtökön a Menedzsment és Controlling Egyesület által rendezett konferencián. Az immár 14. alkalommal megszervezett tanácskozásnak idén a Neumann János Egyetem adott otthont. Délelőtt a GAMF Karon folyt a tanácskozás, délután pedig az új CAMPUS-on.

Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora köszöntötte csütörtökön délelőtt a 14. alkalommal megrendezett Menedzsment és Controlling Konferencia résztvevőit. A rendezvény idei fő témája az intelligens vállalat volt. A pénzügyi és számviteli szakemberek előadásai arról szóltak, hogy a cégeknek milyen jövőképük van, milyen eredményeket értek el az elmúlt években ezen a téren.

- Azon kell gondolkodnunk, hogy az információs technológia és a mesterséges intelligencia ilyen ütemű fejlődését, hogyan tudjuk kihasználni az üzleti döntéshozatalban. Ugyanis ma már olyan adathalmazok és olyan adatrengetegek állnak rendelkezésünkre, amelyek feldolgozása elképzelhetetlen kétdimenziós táblákban - hangsúlyozta dr. Szívós László.

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékán-helyettese elmondta, az új technológiákat használni kell az adatok megértésére, elemzésére, illetve az új trendek felismerésére is.

A konferencián közel 230-an vettek részt. Délelőtt az Egyetem GAMF Karán, délután pedig az új CAMPUS épületében folytatódott a tanácskozás. Az eseményen a szakembereken kívül az egyetem hallgatói is részt vettek, a prezentációk után szekcióbeszélgetéseken vehettek részt az előadókkal.

Forrás: www.hiros.hu