Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

MEFOB labdarúgó ötös döntő helyszíne a Neumann János Egyetem

Idén a Neumann János Egyetem lehet a házigazdája a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság labdarúgó ötös döntőjének. Az esemény nyitó ünnepségét 2018. május 15-én délben tartották a GAMF Műszaki és Informatikai Kar Főépületének aulájában, melyen köszöntő beszédet mondott az Egyetem kancellárja, Finta Zita, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, Dr. Székely Mózes. A nyitóünnepség után, 14.00 órától megkezdődtek a mérkőzések. Az eredményhirdetés szerda délután lesz.

 

„Az Egyetem a magyar felsőoktatás regionális központjává kíván válni, és e célhoz jelentős mértékben hozzájárul, ha olyan rendezvények házigazdája lehet, mint ez a kétnapos sportrendezvény, melyen öt város felsőoktatásban tanuló hallgatói csapatai vesznek részt. Az intézmény már öt karral rendelkezik, és mind kecskeméti-, mind pedig szolnoki képzési helyeken lehetőséget biztosít hallgatóinak és munkatársainak a szabadidő színvonalas és egészséges eltöltésére.” – árulta el Finta Zita, az Egyetem kancellárja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Neumann János Egyetem 2016 évtől az integrált sportiroda felállításával új alapokat adott az egyetemi sportélet szervezésének. Ez a munka 2017-től egyre gyorsuló ütemben halad, 2018-ban az Egyetem már több csapat- és egyéni sportágban is nevezett a MEFOB-ra. Az Egyetemen a nagypályás labdarúgás a legnépszerűbb sport a hallgatók körében, ezért is kerül megszervezésre idén a MEFS által Kecskeméten a Bajnokság labdarúgás szakágának ötös döntője.

A versenyen öt csapat indult; Debrecen, Szombathely, Pécs, Budapest és Kecskemét városokból érkeztek a sportoló fiatalok a kétnapos rendezvényre.

GALÉRIA