Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Matematikai Diákolimpia válogatóinak adott otthont a Neuman János Egyetem

2019. április 26-án és 27-én került megrendezésre a 2019-es matematika diákolimpiai válogatóverseny utolsó két fordulója Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen.

A versenyre az év során legjobban teljesítő 24 középiskolás diák nyert meghívást. Közülük a 6 legjobb mehet a Nemzetközi Matematikai Diákolimpiára (IMO), melynek helyszíne idén Bath (Egyesült Királyság). A következő legjobb 6 nem végzős diák pedig a Közép-európai Matematikai Diákolimpiára (MEMO) juthat ki, melyet Pardubice-ben (Csehország) rendeznek meg.

 

A diákoknak mindkét nap 4 és fél óra állt rendelkezésükre, ezalatt 3-3 feladat megoldására volt lehetőségük. Az év folyamán korábban már volt két hasonló forduló. A négy forduló összpontszáma alapján dőlt el, ki juthat ki valamelyik nemzetközi diákolimpiára.

 

A verseny eredménye alapján az idei IMO-csapat: Haiman Milán, Matolcsi Dávid, Schrettner Jakab, Nagy Nándor, Zsigri Bálint, Szabó Kristóf

A MEMO-csapat pedig: Weisz Máté, Beke Csongor, Tóth Balázs, Csaplár Viktor, Soós Máté, Várkonyi Zsombor

 

A versenyt szervező és a dolgozatokat javító tanárok: Pelikán József (IMO csapatvezető), Dobos Sándor (IMO csapatvezető-helyettes), Lenger Dániel (MEMO csapatvezető), Hujter Bálint, Ágoston Tamás, Gyarmati Máté, Mihálykó András


Köszönjük a közreműködést a Mategye Alapítványnak és a Neumann János Egyetemnek!