Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Lipócziné Dr. Csabai Sarolta előadásával folytatódik a Hírös Szenior Egyetem

Az előadás a szenior egyetemek szerepével foglalkozik az „aktív idősödés” programjának sikerességében. Érzékeltetni kívánja, hogy a képzés e típusa hozzájárulhat a szeniorok fizikai, érzelmi, szociális jólétének alakításához, aktív részvételéhez a család, a közösség és a nemzet életében.
Az előadó képek, videók, dokumentumok, honlapok segítségével külföldi (pl. francia, brit, német, svájci) szenior egyetemi modelleket is bemutat, valamint példákat hoz nemzetközi együttműködésekre, közös projektekre, kutatásokra, konferenciákra, mindezekkel hozzájárulva a Hírös Szenior Egyetem továbbfejlesztésével kapcsolatos közös gondolkodáshoz.
 
 
Lipócziné Dr. Csabai Sarolta a kecskeméti felsőoktatás „Professor Emerita” címmel rendelkező főiskolai tanára. Tudományos fokozatát az irodalomtudomány területén szerezte. Publikációs tevékenysége az irodalom, a nyelvészet, a pedagógia és a kultúra tudományok területéhez kapcsolódik. A „Kecskemét Megyei Jogú Város Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díj” birtokosa. A Hírös Szenior Egyetem Kutatóműhelyének tagja.