Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Lezárult a startup program a Neumann János Egyetemen - VIDEÓVAL

Ösztöndíjjal végezték el a hallgatók a Hungarian Startup University Program szabadon választható kurzusait. A Neumann János Egyetem második alkalommal csatlakozott ehhez az országos kezdeményezéshez, melynek fő célja, hogy a hallgatók megvalósíthassák saját startup ötleteiket.

A legjobb startup ötlettel előálló hallgatók mutatták be programjaikat a Hungarian Startup University Programnak köszönhetően. Az országos kezdeményezéshez a Neumann János Egyetem immáron másodjára csatlakozott. A kurzusokon a fiatalok a saját vállalkozási elképzeléseik megvalósításán tudnak dolgozni.

– Azok a hallgatók, akik az online elméleti képzés első féléven túl vannak, be kell adjanak egy egyoldalas összefoglalót az ötletükről. Az ötletek közül a legjobbakat kiválasztjuk, és ezeket csapatmunkában dolgozzák ki a tantárgy második félévében. Ekkor már ösztöndíj is jár a hallgatóknak - mondta dr. Weltsch Zoltán, a Neumann János Egyetem tudományos rektorhelyettese

Az egyetem mindhárom karáról jelentkező 27 hallgató műszaki, gazdasági és menedzsmenti ötletekkel rukkolt elő. A mai előadás témája bizonyult az egyik legjobbnak, egy iskolaszövetkezet kialakításáról szólt.

– Korábban diáktársunk ajánlotta a programot. Úgy gondolta, hogy szerinte egy rendkívül jó tantárgy, mert hasznos ismereteket nyújt a startupoknak. Megtudhatjuk, hogyan érdemes belevágni egy ötlet megvalósításába. Néhányan gondolkozunk a jövőben vállalkozás alapításán, ehhez egy jó alapot jelent ez a tantárgy - fejtette ki Kollár Mátyás, a GTK pénzügyszámvitel szakának harmadéves hallgatója.

A Neumann János Egyetem az oktatók mentorálni, segíteni tudják a fiatalokat. A legjobb kecskeméti hallgatók ötleteikkel bekerülnek az országos programba, ahol a szakemberek befektetői tőkével jutalmazzák az arra méltókat.

Forrás: www.hiros.hu

 

Egyetemünkön a Hungarian Startup University Program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével valósult meg.