Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Lehet tenni az allergia kialakulása ellen! - interjú Dr. Pölös Endrével

A Neumann János Egyetem legújabb kutatása szerint ha nem is könnyen, de lehet tenni az allergia kialakulása ellen. Idén sem tudjuk majd elkerülni az allergia szezont, már most jelentősen növekszik a pollenek szintje a levegőben.

A barkás növények, a fűz, nyár, a mogyoró, az égerfa pollenjei már hetek óta a levegőben vannak, és a gombák is elkezdték szétszórni a spóráikat a levegőben. A növények pollenjeiben található fehérjék nem csak a nyálkahártyát irritálják, de képesek bejutni a szervezetbe, ahol további immunválaszt válthatnak ki. Nemsokára a fűfélék is megkezdik virágzásukat. Ezekre a növényekre már többen allergiásak. Az igazi szezon azonban csak júniusban kezdődik majd az üröm és a parlagfű megjelenésével.

A Neumann János Egyetem Kertészeti Karának legújabb kutatásai bebizonyították, hogy egyenes arányos az összefüggés az allergiára való hajlam és az élőhely levegőjének szennyezettsége között. Azaz: ahol sok a por és a méreganyag a levegőben, annak mértékével megegyezően nő az allergiás tünetek száma.

Forrás: www.hiros.hu