Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Látványos gépbemutató a Járműtanszéken

NCT napot tartottak a Pallasz Athéné Egyetem Járműtechnológia Tanszékén. Boza Pál főiskolai tanár mesélt a gépek látványos működéséről, a vezérlés oktatásának fontosságáról és a jövőbeni tervekről.

Az NCT Ipari Technológiai Kft-nek 1990-óta van kapcsolata intézményünkkel, oktatóink azóta tanítják vezérlésüket. Az eseményen a cég képviselője beszámolt fejlesztéseik jelenlegi állapotáról, piaci pozíciójukról, valamint bemutatta legújabb vezérléseiket, amelyeket 2-3 héten belül Egyetemünk is megkap, így egy érintő képernyős panellel bővülhet tanműhelyünk.

Oktatóink örömmel tanítják a cég vezérléseit hallgatóinknak, hiszen ez Magyarországon jelenleg hiányszakma- árulta el Boza Pál. Véleménye szerint az NCT termékeinek oktatása jelentősen hozzájárul hallgatóink elhelyezkedési esélyeinkhez a későbbiekben, a gépek kezelésének ismerete hatalmas előnyt jelent a munka világában.

A szakmai napon a 3 tengelyes eszterga, a 4 tengelyes ellenorsós eszterga, valamint az 5 tengelyes gépen mutattak be alkatrészgyártást. A tanszék tervei között szerepel, hogy hagyományt teremtsen az NCT napból, reményeik szerint jövő tavasszal ismét megrendezik az érdeklődőknek látványos gépbemutatójukat.

KÉPEK