Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Lányok Napján népszerűsitette az Egyetem a műszaki képzési területet

A Nők a Tudományban Egyesület idén 7. alkalommal rendezte meg országos rendezvényét, a Lányok Napja interaktív nyílt napot, melyhez az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Neumann János Egyetem. Az eseményen élőben jelentkezett be egy országos televíziós csatorna is.

Az idei rendezvényre 54 cég és intézmény várta több helyszínen az érdeklődőket, ebből 11 oktató intézmény volt. A Neumann János Egyetem minden évben, így idén is csatlakozott a programhoz, mely célja a műszaki, informatikai pálya iránt érdeklődő középiskolás lányok bátorítása, lelkesítése képzéseink iránt.

 

"A GAMF Műszaki és Informatikai Karon egyre több lány kezdi meg tanulmányait, és a résztvevő középiskolás érdeklődőket is erre bátorítjuk. Jelenleg a műszaki területen lévő aktív hallgatóink között a lányok aránya közel 13%. A Lányok Napjával nemcsak az egyetemi női hallgatói létszámának növelését, de az ipari vállalatok női szerepvállalását és a „műszaki terület-férfi szakma” sztereotípia megdöntését is szeretnénk elősegíteni." - mondta el az eseményen az Egyetem kancellárja, Finta Zita.

 

Számos érdekes program várt az érdeklődő lányokra, kezdésként beszélhettek érdekes meghívott vendégelőadóinkkal. Finta Zita kancellár arra bíztatta a középiskolás lányokat, hogy merjék megvalósítani álmaikat, hiszen nőként is sikeresen helyt lehet állni bármilyen kihívást jelentő vezetői pozícióban. Dr. Ailer Piroska, az Egyetem rektora betekintést nyújtott a mérnök szakma rejtelmeibe, valamint a Bácsvíz Zrt. főtechnológusa, Homola Anett is igyekezett saját szakmai sikereinek elmesélésével kedvet csinálni a résztvevők körében a "férfias" tudományterületekhez. 

A program hátralévő részében a lányok műhelylátogatásokon, kísérleteken vehettek részt, találkozhattak oktatóinkkal, hallgatóinkkal és járműépítő csapataink női tagjaival is. 

 

Az eseményen készült élő interjút ide kattintva tekinthetik meg, 8.08 perctől.

GALÉRIA