Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Lakiteleken ismerkedtek az új szak gólyái

Lakiteleken ismerkedtek az új szak gólyáiLakiteleken, a Tőserdei Pálinkaház és Étterem területén táborozott a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem most induló szakának, a gazdálkodási és menedzsment alapszaknak első évfolyama. Pénteken, az utolsó nap délutánján látogattuk meg a táborozókat, ottjártunkkor éppen játékos vetélkedők folytak. 

„Úgy gondoltuk, hogy ezt a mai délutánt játékos keretek közé emeljük, és tréfás feladatokkal vezetjük be a hallgatókat egy vállalat működésébe.” – mesélte Dr. Karcsics Éva, főiskolai tanár. Épp ezért csapatok verbuválódtak és a különböző vállalati funkciók szerint ügyességi, logikai és kreatív feladatok vártak az egyetemistákra.

A három napos kirándulás nem egyszerű gólyatábor, hanem orientációs tábor volt: az újdonsült hallgatók nem csak egymást, a tanáraikat és a szakot is kicsit jobban megismerhették.

A jó hangulatban eltöltött néhány nap során a szórakozás mellett a tanulásra is jutott idő, igaz, rendhagyó formában és környezetben, de felmérők és különböző feladatok is vártak a fiatalokra.

„Az itt töltött néhány nap alatt megkaptuk az alapot, amire építkezhetünk. Sok programot szerveztek nekünk, a legkülönbözőbb palettáról válogathattunk, mindegyik nagyon érdekes volt, én tényleg nem unatkoztam egy percig sem. Belecsempészték a tanulást is: voltak szintfelmérők, matematikai feladatok és hasonlók. Szerintem izgalmas volt." – mesélte Kádár Alexandra, aki Pest megyéből jelentkezett a most elstartoló alapszakra.

Dr. Berács József, a szak felelőse úgy véli, a táborral sikerült elérniük az előzetesen kitűzött célokat:

„Egy újonnan induló képzés esetében fontos az, hogy a hallgatók minél előbb találkozhassanak a tanári megközelítéssel, s egyben az is célunk volt, hogy mi megismerhessük a jelentkezett hallgatókat. A két fő feladata az elsőéves hallgatóknak, hogy jól vegyék az akadályokat és áthidalhassák a nyelvi nehézségeket. Emellett azt is fontosnak tartottuk, hogy az ismeretlenként érkezett fiúk és lányok már valódi csapatként térhessenek haza: azt gondolom, ez sikerült is."

Lakiteleken ismerkedtek az új szak gólyái

A hallgatók egy része rossz nyelvi felkészültséggel érkezik az egyetemre, ezért a tábor során nyelvi felmérést is végeztek, ennek alapján operatívan és könnyen beoszthatják majd az évfolyamot a tudásuknak megfelelő csoportokba.

Játékos matematikai feladatokkal is készültek a szervezők. A matematika szó sokakban keserű asszociációt kelt, ezt szerették volna feloldani, ezért a Matematika Tanszék kollégái vidámabb formába helyezték a matematikai és közgazdaságtani problémákat és versenyre hívták a táborozókat.

A gólyák többsége érettségi után felvételizett a szakra, de Hajnal Gábor például másoddiplomáját tervezi itt megszerezni.

„Nagyon sok pozitív tapasztalattal gazdagodtunk eddig is. Az egyik hatalmas pozitívum, hogy a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) támogatja a képzést, és nekem az oktatói gárda is nagyon szimpatikus. Az is nagy plusz, hogy duális képzésben is folytathatjuk a tanulmányainkat, én például így fogom elvégezni ezt a három és fél évet, mivel felvettek a Magyar Nemzeti Bankhoz, erre nagyon büszke vagyok, remélem, helytállok majd.” – mesélte.

A fiatalokat a három napos táborozás után jövő héten már várja az iskola, kezdődik a munka az újonnan alapult gazdálkodási és menedzsment szakon: a most megismert tanáraikat legközelebb már a katedra túloldaláról láthatják viszont.

forrás: hiros.hu - 2016. 09. 09.