Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kutatók Éjszakája a Neumann János Egyetemen

A Neumann János Egyetem idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozathoz szeptember 28-án. 

A mai napon, szeptember 24-én sajtótájákoztató keretében tudhattunk meg még többet a Neumann János Egyetem által szerveztt programokról a Kari dékánok és intézményvezetők tolmácsolásában. 

Az eseménysorozat a kutatói életpályát szórakoztató formában viszi közel a társadalom széles rétegeihez és felhívja a fiatalok figyelmét ennek lehetőségeire – fogalmazott Finta Zita kancellár.

Pénteken betekintést nyerhetnek az érdeklődők az egyetem társadalomtudomány, a műszaki tudományok és az agrártudományok területén működő kutatóműhelyeinek munkájába. Az eseményen az egyetem 100 munkatársa tart interaktív és laboratóriumi bemutatót, ami a szolnoki karral együtt mintegy 90 programot jelent. A sajtótájékoztatón a dékánok ismertették az egyes karok programjait.

 

 

   

A GAMF Műszaki és Informatikai karon megtekinthető az elektromos hajtású motorkerékpár, a kiterjesztett valóságot használó mobil alkalmazás, az anyagtechnológián belül a lézeré lesz a főszerep. Megtudhatják a látogatók, hogy mire képesek az arcfelismerő technológiák, a zenéről pedig zongorázó robot gondoskodik.

 

 

 

  

 

A Pedagógusképző Kar művészeti témákkal és természettudományos ismeretterjesztéssel készül, amelyben lesz interaktív családi élményutazás, irodalmi előadások és derült idő esetén távcsővel vizsgálhatják a csillagködöket az érdeklődők.

A Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda is kitárja kapuit, ahol interaktív természettudományos játszóházba és kísérletözönökre várja a családokat.

 

 

 

 

 

 

 

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar bor- és pálinkakóstolót tart és megismerhető a poszméhek tevékenysége, valamint gyógy- és fűszernövény-bemutatóval készül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Egyetem négy karon, két városban több helyszínen várja az érdeklődőket színes és érdekes porgramjain.

Tudjon meg többet az Egyetemől, kutatásainkról, eredményeinkről több tudományágban neves oktatóinktól, munkatársainktól és hallgatóinktól.

 

A kecskeméti programfüzetet IDE kattintva tekintheti meg.

A szolnoki programfüzetet IDE kattintva tekintheti meg.

 

forrás: baon.hu